VIDEO TRIJUMF PLEMIĆA / Zrinjski golom Senića u 89. minuti svladao prvaka Armenija

Vrijeme:2 min, 7 sec

 

Zrinjski je odigrao dva različita poluvremena u Jerevanu protiv Urartua. Bh. prvak je u prvom dijelu bio dominantan, da bi većinu drugog poluvremena tim Krunoslava Rendulića bio poprilično indisponiran, ali je na kraju uspio postići pogodak za pobjedu preko Mateja Senića.

Plemići su dominirali u prvom dijelu i zaista je iznenađenje to što bh. šampion nije imao prednost.

Treći minut donosi prvu dobru šansu za Zrinjski. Bilbija spušta loptu za Malekinušića, domaći blokiraju loptu na putu prema golu i spašavaju se.

Dvije minute kasnije Ćorluka odlično probija po desnoj strani, napadači Plemića kasne na njegov ubačaj i propala je još jedna dobra situacija.

Konstantno su Plemići, kako piše Sportsport.ba, bili opasni. Čanađija je u 20. minuti isprobao udarac koji odlazi pored gola, a nakon toga se igra malo smiruje sve do 36. minute meča.

Mostarci su u toj minuti imali najveću šansu na utakmici. Tičinović ubacuje, Malekinušić glavom šutira i pogađa stativu.

Domaći su u 45. minuti meča imali jedinu šansu u prvom dijelu. Ispala je obrana Zrinjskog, Junior šutira s 10-ak metara iskosa s desne strane, lopta odlazi tik pored stative.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0, a prvu veliku šansu u nastavku stvaraju domaći. Margaryan iz slobodnog udarca s 20-ak metara pogađa prečku.

Igra se potom umirila i nije bilo većih prilika na obje strane. Tako je bilo sve do 65. minute kada udarac Stanića ponovo blokira obrana domaćeg tima i propala je još jedna dobra šansa.

Četiri minute kasnije Urartu prijeti preko Iwua, Marić brani, a zatim u 77. minuti domaći tim propušta najbolju šansu na utakmici.

Barišić pravi veliku grešku pri povratku lopte golmanu Mariću. Ona je došla do Sanoga koji je jedan na jedan s golmanom Plemića koji uspjeva obraniti njegov pokušaj i spašava bh. prvaka.

Prijetio je potom Urartu preko Poliakova. Njegov slobodnjak iz 84. minute otišao je preko gola.

A onda u 89. minuti Zrinjski dolazi do gola. Kožulj izvodi korner, a Matej Senić sjajno skače i pogađa za prednost Plemića od 1:0.

Čak devet minuta nadoknade meča domaćim nije značilo previše. Zrinjski je sačuvao prednost i došao je do pobjede u ovom duelu, te mirnije čeka revanš u Mostaru koji se igra sljedećeg tjedna, iako je Margaryan imao veliku šansu u 97. minuti za izjednačenje, kao i Piloyan u 99. minuti.

Liga prvaka, 1. pretkolo:

Urartu – Zrinjski 0:1 (Senić 89′)

URARTU: Melikhov, Piloyan, Margaryan, Tsymbaliuk, Salou, Antwi, Sabua, Iwu, Marcos, Grigoryan, Maksimenko.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Senić, Marin, Ćorluka, Čanađija, Ivančić, Stanić, Malekinušić, Tičinović, Bilbija.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)