DOMAĆI I STRANCI OKUPIRALI HERCEGOVAČKE SLAPOVE/Na Kravicu se dolazi i iz Amerike, ovdje je kao u bajci

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine.

– Došli smo posjetiti obitelj, a poveli smo i prijatelje iz Amerike. Nitko ne može vjerovati da je ovako lijepo i ugodno ovdje, a Amerikanci ističu da im je ovo kao u bajci.
Jedinstveni prizor
Nevjerojatno je u kakvo se ovo kupalište pretvorilo i koliko ljudi tu provodi odmor – priča nam djevojka koja je došla posjetiti obitelj u Ljubuškom i usput dovela nove turiste u svoj grad. Slap Kravica jedinstvena je prirodna ljepota koju je izgradila voda rijeke Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Ekipa Večernjaka snimala je ovaj jedinstveni prizor i iz zraka, a tolike ljepote teško je se nagledati.
Dronom snimamo i autocestu, odnosno jedan od mostova na njoj. Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine. Prije nekoliko dana tu je boravio i najbolji bosanskohercegovački nogometaš, kapetan Edin Džeko.
Dijamant koji je oduševio Europu svojim pogocima potpisao je za turski Fenerbahce, a nakon tog čina uzeo je vremena za odmor sa svojom suprugom Amrom, s kojom je došao na vodopad Kravica. O ovoj hercegovačkoj oazi u kamenu pišu i mnogi internetski portali.

– Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog, nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i ljetno kupalište. Čudesan je prizor. Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Ulaznice i online

U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta – objavio je ranije Punkufer, lifestyle portal. Ulaznice za vodopad mogu se kupiti i online, za sve posjetitelje iz Bosne i Hercegovine ulazak je 10, a za strance 20 maraka.

 

Autor/Željko Andrijanić
večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)