HRVATSKI IZBORNIK DALIĆ/ Srebro, bronca, vrijeme je za zlato!

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u dramatičnoj je polufinalnoj utakmici Lige nacija u Rotterdamu nakon produžetaka pobijedila Nizozemsku s 4:2 i plasirala se u nedjeljni finale, gdje čeka boljeg iz dvoboja Italije i Španjolske.

Hrvatska je vodila 2:1, a šokantan pogodak za 2:2 u šestoj minuti sudačke nadoknade zabio je Noa Lang. Pokolebalo bi to mnoge momčadi, no ne i hrvatsku nacionalnu vrstu, koja je u dodatnom vremenu izašla još jača i s dva gola riješila pitanje pobjednika.

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan:

– Čestitke dečkima na ovoj sjajnoj utakmici. Pokazali su danas kako se bori za Hrvatsku, pokazali su kako se igra za hrvatski narod. Kapa dolje i našim navijačima. Hrvatska ima još jednu medalju, još jedan uspjeh, imamo nešto nestvarno, ali to zaslužujemo. Imali smo fantastičnih osam treninga, oni su grupa, mi smo zajedno, danas smo pretrpili sve, rekao je Dalić.

Gdje među velikim pobjedama Vatrenih smješta ovu?

– Ovo je sigurno jedna od najvećih naših pobjeda, sigurno jedna od onih povijesnih. Dobiti Nizozemsku s 4:2 na njihovom terenu, primiti gol u 96. minuti i ne posustati, velika pobjeda Hrvatske i sigurno ide u povijest. Naučili smo sve ovo prolaziti, jer imamo kvalitetu i karakter

O staru Ivanušeca je rekao:

– Ivanušec je imao sjajnu polusezonu, htjeli smo da on i Pašalić otvaraju prostor Perišiću i Juranoviću na boku. Radili smo dobre stvari na bokovima. Ivanušec i Pašalić su dobro odigrali obranu. Zakasnili smo kod prvog gola, ali kasnije smo imali posjed. U drugom poluvremenu smo se razigrali i dali smo golove. Rekao sam danas dečkima nema straha ako ponovimo stvari s treninga.

Što je rekao igračima nakon šokantnog gola u 96. minuti?

– Mi smo na ovo naučili, mi ne padamo, imamo karakter i kvalitetu, karakter nas je opet vratio u utakmicu. Napravili smo sve u zadnjih pet minuta, stavili trećeg stopera, sve kako treba, no nismo uspjeli, neke odluke suca bile su kakve su bile, ali sve smo istrpjeli. Malo ćemo proslaviti i pripremiti se. Nije nam bitno tko je u finalu. Nemamo želju za finale, nebitno je dolazi li Italija i Španjolska, bitno je kako će Hrvatska igrati. Ovo nam nedostaje, srebro, bronca, vrijeme je za zlatnu medalju, zaključio je izbornik u izjavi za Novu TV.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)