Preživljeni trileri Hrvatske protiv Belgije i sjajnih i časnih Japanaca itekako podsjećaju na hitchcockovske završnice iz Rusije.

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Pomalo pada zavjesa na ovaj, dosad svakako najneobičniji Mundijal u Katru. Velika pozornica spremna je za osam najboljih reprezentacija svijeta a sinoćnje utakmice između Maroka i Španjolske te Portugala i Švicarske donijele su i posljednje putnike za četvrtzavršnicu. Svakako najveću senzaciju dosadašnjeg dijela nokaut faze napravili su sjajni Marokanci koji su u utakmici protiv najvećeg kalkulanta Mundijala, Španjolaca, odigrali herojski, te nakon penala, na krilima fantastičnog golmana Bona eliminirali prepotentne trupe Luisa Enriquea. Švicarci, osokoljeni pobjedom nad Srbijom protiv razletjelih Portugalaca nisu imali nikakve šanse, pa tako nažalost nismo saznali kakve su poruke ovaj put Shaqiri i Xhaka nosili ispod dresova. 

Tako ćemo u četvrtfinalnim ogledima vidjeti dva teška klasika, onaj između Nizozemske i Argentine, te dramu staru stotinama godina, boj Francuske i Engleske. Čvrsti Marokanci će na crtu stati Portugalu koji je kako smo već rekli, sinoć u klasičnom ubojstvu s predumišljajem Švicarce poslao doma. Cristiano Ronaldo je susret počeo s klupe za rezerve, a momak koji je obuo njegove kopačke Goncalo Ramos svoju prigodu je iskoristio briljantno postigavši hat-trick. Čak i u ovako briljantnom izdanju Portugalaca, Georginin dečko je opet bio Drama Queen. Naime, dok su njegovi suigrači slavili pobjedu na terenu, Ronaldo je odlučio odvojiti se (opet!) od ostatka tima i napustiti stadion. Valjda će i Portugalci doći skoro do pameti…

Nama svakako najzanimljiviji par bit će onaj između Hrvatske i moćnog Brazila koji je za zagrijavanje pred duel s aktualnim svjetskim viceprvacima razbio Južnu Koreju i poslao poruku Daliću i njegovim pulenima. Hrvati su do ove faze došli tek s jednom sjajnom utakmicom u kojoj su razbili Kanadu, ali ono što ovaj tim zna, to je svakako pobjeđivanje. Iako u odnosu na SP u Rusiji, Hrvatska u sastavu ima čak 18 novih nogometaša, pobjednički mentalitet je i dalje ono što krasi ovu reprezentaciju.

Preživljeni trileri protiv Belgije i sjajnih i časnih Japanaca itekako podsjećaju na hitchcockovske završnice iz Rusije. Kako god, pred Vatrenima je možda i najteži mogući protivnik. Titeov Brazil moćan je u svim linijama i gotovo da Carioce nemaju slabu točku u svojim redovima. No, sve će vidjeti na terenu. Brazilci su na prethodna četiri Svjetska prvenstva ispadali od europskih reprezentacija, pa zašto i ovaj put ne nastaviti tradiciju. Sigurno je da Hrvatska još nije odigrala svoju najbolju partiju na ovom SP. Također, uloga favorita je na brazilskim ramenima što je u prošlosti Hrvatima svakako odgovaralo. Sve u svemu, petak će biti i više nego zanimljiv.

Još par nebitnih informacija s Islanda. Zahladilo. Prati se Svjetsko naravno a potpisnik ovih redova ima tu nesreću da svaku utakmicu mora gledati na poslu. Ipak, zabavno je, jer mnogobrojne kolege iz Poljske, Rumunjske, Portugala i ostatka Europe pružaju podršku Vatrenim, kao što jedan “uljez” iz Bosne i Hercegovine druka za njihove selekcije (oprostite braćo Rumunji, vratit ćete se i vi na SP skoro). Zahladilo…a ja, rekosmo to. Onda, čujemo se skoro s novim rezimeom Mundijala i ako Bog da, slavljem novog plasmana Hrvatske u polufinale. Sretan nam svima nadolazeći petak, posebno vama koji će te ranije s posla…

 

https://pogled.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)