Miriše li ovo na kraj rata? Putin ukinuo ruske sankcije za niz stranih banaka i investicijskih fondova

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Konkretno, oni neće podlijegati postupku za transakcije utvrđenom predsjedničkom uredbom o posebnim ekonomskim mjerama od 1. ožujka.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o ukidanju posebnih ekonomskih mjera, koje su uvedene u ožujku kao odgovor na sankcije, za niz stranih investicijskih fondova i razvojnih banaka.

Među njima su Azijska infrastrukturna investicijska banka, Međunarodna banka za ekonomsku suradnju, Međunarodna investicijska banka, Rusko-kirgiški razvojni fond i Nova razvojna banka BRICS-a (NDB).

Konkretno, oni neće podlijegati postupku za transakcije utvrđenom predsjedničkom uredbom o posebnim ekonomskim mjerama od 1. ožujka.

Osim toga, te banke i investicijski fondovi izuzeti su od zabrane transakcija u stranoj valuti koje uključuju davanje zajmova od strane ruskih rezidenata stranim fizičkim osobama i deponiranje strane valute od strane ruskih rezidenata na račune otvorene izvan Rusije.

Azijska infrastrukturna investicijska banka, Međunarodna banka za ekonomsku suradnju, Međunarodna investicijska banka, Rusko-kirgiški razvojni fond i Nova razvojna banka također ne podliježu privremenom postupku u vezi s obvezama Rusije i ruskih kompanija prema inozemnim vjerovnicima.

Štaviše, spomenutim razvojnim bankama i investicijskim fondovima ukidaju se neka druga ograničenja, koja su navedena u mjerama poduzetim kao odgovor na neprijateljske poteze SAD-a i zemalja i organizacija koje im se pridružuju.

 

bild.ba/  https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori