VEČERAS OD 20 SATI HRVATSKA – FRANCUSKA: Dalić najavio prvih 11 za spektakl na Poljudu, prijenos na Novoj TV i gol.hr-u

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

Hrvatska dočekuje Francusku na Poljudu do 20.45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u drugom kolu skupine A1 Lige nacija igra protiv Francuske na Poljudu. Izravan prijenos gledajte na Novoj TV i gol.hr-u od 20.45, a od 20 sati počinje naša specijalna emisija.

Nakon što je u Osijeku Hrvatska protiv Austrije doživjela pravi debakl, pred rasprodanim će Poljudom pokušati navijačima pružiti potpunu drugačiju utakmicu. Nažalost, protivnik je Francuska, vjerojatno najgori mogući za utakmicu iskupljenja.

Muke po Daliću

Izbornik Zlatko Dalić na velikim je mukama zbog sastava. Od prije nedostaje ponajbolji igrač Vatrenih, Ivan Perišić, a u Osijeku se ozlijedio i Borna Sosa koji nije siguran za nastup na Poljudu.

U osakaćenoj obrani nema ni prvog izbora na mjestu lijevog stopera, Joška Guardiola, a izbornik je najavio nastup debitanata. Srećom, jedino u veznom redu nema problema pa će tu zasjati naš udarni trojac.

Tko će istrčati u prvih 11?

”Braniti će Livaković, dogovor je da on brani drugu i treću. Desni bek je Juranović, Šime će možda biti spreman za Dansku ili Francusku u gostima. Lijevi bek Sosa ili Barišić. Na stoperu ide Erlić, Vida je spreman i Šutalo. Brozović, Kovačić i Modrić u vezi, Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir, to su naša razmišljanja’, rekao je dan prije susreta Dalić.

Francuzi bez Mbappea i dalje favoriti

Nije ni Francuska bez problema. U Split su stigli bez najveće zvijezde Kyliana Mbappea, a kući je zbog ozljede ostao i Varane. No tu je Benzema, tu su i ostale zvijezde kojih je u momčadi svjetskih prvaka na pretek.

Kao što je Vatrene šokirala Austrija, Francuzima je isto napravila Danska svladavši ih 2:1 u gostima. Danci su tako potvrdili fenomenalnu formu koja ih krasi već duže vrijeme te su istaknuli kandidaturu za prvo mjesto u skupini.

Hrvatska će se vjerojatno boriti s Austrijom za izbjegavanje posljednjeg mjesta i ispadanje u Ligu B. Zbog toga je onaj poraz u Osijeku bio toliko bolan i zbog je upravo ta utakmica bila najvažnija od ove četiri koje Vatreni igraju u svega 11 dana.

Također, Hrvatska se bori za status nositelj u ždrijebu skupina kvalifikacija za Euro 2024. Zasad je izvan kruga nositelja što znači teži ždrijeb u borbi za EP.

gol.hr/ https://gol.dnevnik.hr//Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)