Spektakli na sve strane u četvrtfinalu Lige prvaka: Tko će na kraju do trofeja?

Vrijeme:3 min, 43 sec

 

Liga prvaka se vraća nakon pauze od tri tjedna. Ostalo je još osam momčadi, osam velikana koji će se boriti za trofej.

Do finala koje će se odigrati na stadionu Wembley 1. lipnja ostali su samo derbiji. U četvrtfinalima sastat će se Arsenal i Bayern, Manchester City i Real Madrid, Atletico i Borussia Dortmund i PSG i Barcelona, piše SK.

ARSENAL – BAYERN (utorak, 21.00)

Dva europska velikana će ponovo ukrstiti koplja, poslije sedam godina od posljednjeg susreta. Tada je Bayern deklasirao Topnike u osmini finala ukupnim rezultatom 10:2. Ove godine će, ipak biti interesantnije, s obzirom na to da se Arsenal bori i za titulu u Premier ligi, a da je Bayernu osvajanje trofeja Lige prvaka jedini spas sezone, jer su titulu u Bundesligi praktično izgubili.

Arsenal se nalazi u dobroj formi. Na posljednjih sedam utakmica su slavili šest puta i jednom odigrali neriješeno protiv Manchester Cityja, uz gol razliku 19:2. Bukayo Saka i Gabriel Martinelli su se oporavili, isto vrijedi i za Gabriela, pa će Arteta moći računati na sve osim na Timbera. Bayern se nalazi u problemima. U posljednje dvije utakmice u domaćem prvenstvu su poraženi, problemi se nižu, međutim, jedina svijetla točka je povratak Manuela Neuera, Kingsleyja Comana, Leroya Sanea…

Bez obzira na forme, teško je reći tko će iz ovog dvomeča izaći kao pobjednik. Arsenal dugo nije igrao Ligu prvaka, dok je Bayern uvijek rival za izbjegavanje. Prvi susret igrat će se u Londonu, dok će uzvrat biti u Munchenu osam dana kasnije

REAL MADRID – MANCHESTER CITY (utorak, 21.00)

Kuglice na ždrijebu u Nyonu ponovo su donijele okršaj Manhcester Cityja i Real Madrida. Prošle sezone, u polufinalu, “Građani“ su u uzvratnoj utakmici demonstrirali silu i nadigrali Real 4:0, ali je i Pep Guardiola rekao da će se takva utakmica teško ponoviti.

Kraljevi su veoma blizu osvajanja titule u La ligi, dok se City muči više nego što su možda očekivali. Jude Bellingham je jedan od najboljih igrača u Europi ove sezone, a uz Viniciusa će predstavljati pravu glavobolju za desetkovanu obranu Manchester Cityja, koji će bez Kylea Walkera i Nathana Akea morati danas na teren obnovljenog Santiago Bernabeua. Olakšavajuća okolnost za tim Pepa Guardiole mogla bi biti činjenica da se Thibaut Courtois ponovo ozlijedio i neće moći pomoći momčadi.

Uz susret Arsenala i Bayerna, ovaj između najtrofejnijeg europskog prvaka i aktualnog predstavlja najuzbudljiviji dvomeč.

ATLETICO MADRID – BORUSSIA DORTMUND (srijeda, 21.00)

Na papiru najmanje zanimljiv dvoboj, ali u realnosti i te kako zabavan dvomeč. Atletico će pokušati domoći se novog polufinala, dok Milijunaši iz Dortmunda jure prvi ulazak među četiri najbolje europske ekipe još od 2013. godine kada su igrali finale.

Madriđani su, pomalo iznenađujuće, izbacili Inter u osmini finala poslije velikog preokreta u drugom meču. Svi su ih otpisali, pogotovo poslije vodećeg gola Di Marca za Inter u uzvratu, ali je Atletico pokazao da je ekipa sa karakterom. Borussia je nešto lakše prešla prepreku zvanu PSV. U prvom susretu u Nizozemskoj bilo je 1:1, dok su u drugom žuti iskoristili domaći teren i slavili 2:0.

Atletico predstavlja blagog favorita, ali je Dortmund pokazao u nedavnom duelu protiv Bayerna da je kalibar ekipe koja može pobijediti svakoga. Najveća razlika i razlog zašto je madridski klub favorit je taj što Simeone zna igrati „na rezultat“, dok Borussia igra bez kontinuiteta. Atletico ne briljira u domaćem prvenstvu, ali će sigurno imati ogroman motiv i samopouzdanje pred dvomeč sa Dortmundom, dok Borussia nema što izgubiti, trenutno su možda i najslabija momčad od osam preostalih što dovoljno govori o koncentraciji kvaliteta četvrtfinala ove sezone.

PSG – BARCELONA (srijeda, 21.00)

Dobro je poznat dvomeč ove dvije momčadi kada je Barca izbacila Parižane posle nevjerojatnog preokreta i pobjede od 6:1 u uzvratu, a golom Sergija Roberta u posljednjim sekundama. Posljednji put sa Kylianom Mbappeom juri trofej Lige prvaka. Godine i godine pokušaja, utrošenog novca i “dream team“ ekipa bačene su u zaborav. Barcelona, klub s velikom povijesti, pokušat će se vratiti na staze stare slave i umiješati se u borbu za trofej.

Parižani, ruku na srce, imaju dosta lakši posao u domaćem prvenstvu i ne čudi što se nalaze na vodećoj poziciji. Luis Enrique, nekadašnji trener Barce, a danas PSG-a, uspjeva rotirati ekipu u Ligue 1 kako bi isprobao sve varijante u konačnoj borbi za Ligu prvaka. U osmini finala su izbacili još jedan španjolski klub, Sociedad, relativno lako, dok je klub iz Katalonije prošao Napoli i zakazao duel s francuskim predstavnikom.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)