Traže se modeli kako Hrvat ne bi došao na čelo FUP-a, sarajevska javnost potencira lažno nacionalno izjašnjavanje

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Imenovanje ravnatelja Federalne uprave policije i dalje je jedna od glavnih tema medija, a moguće je da je posrijedi još jedan zaplet.

U intervjuu sa Svevladom Hoffmannom, jednim od dvojice kandidata za poziciju ravnatelja FUP-a, novinar sarajevske Kantonalne TV, suočen s činjenicom neizbježnog imenovanja Hoffmanna ravnateljem (sukladno zakonom propisanoj obvezi o različitoj nacionalnoj pripadnosti ministra MUP-a i ravnatelja FUP) upitao je Hoffmanna postoji li mogućnost da se drugi kandidat Ensad Korman izjasni kao Ostali čime bi se naravno po tko zna koji put izigrao zakon na štetu Hrvata.

Hoffmann je odgovorio da odgovor na to pitanje treba potražiti kod Kormana.

Očigledno je da se i u djelu sarajevskih medija užurbano istražuje postojanje načina i mogućnosti onemogućavanja izbora Hrvata za ravnatelja FUP-a.

Podsjećamo, prije tjedan dana održana je sjednica Neovisnog odbora Parlamenta Federacije BiH na kojoj je utvrđeno da su zaprimljene dvije prijave za natječaj za izbor Ravnatelja Federalne uprave policije.

Prijavili su se Svevlad Hoffmann Savjetnik ravnatelja Granične policije BiH i Ensad Korman v.d. Ravnatelj FUP-a.

Nakon provjere dostavljene dokumentacije utvrđeno je da je prispjela dokumentacija potpuna i pravovremeno dostavljena, čime su se stekli uvjeti za nastavak procedure izbora Ravnatelja FUP-a.

 

R. I./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)