MILANOVIĆ: Gledali smo Komšića kako vrijeđa Hrvate; očekujem jasan stav predstavnika Hrvata u BiH, osim Čovića, o mom djelovanju

Vrijeme:2 min, 24 sec

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda u prigodi Dana Grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada. Nakon toga odgovarao je novinarima na aktualna pitanja.

“Ostajem pri stavovima oko NATO-a, Erdogan isto radi za Putina kao i ja. Turska ima problem sa Švedskom. Mi nemamo, imamo problem preko Save, i to ozbiljan. Turska se bori za svoje interese. HDZ je talac Plenkovića i još dvije, tri osobe. On pikira na jedan od dva posla gore u Bruxellesu, a ono što njega zanima, ne može dobiti ako pisne”, kazao je Milanović, a prenosi Vecernji.hr.

“Gledali smo jučer kako Komšić vrijeđa Hrvate i Hrvatsku. Da se čovjeka tretira na pokvaren način to ne. Ima sto pitanja za jarana koji me moljakao da dođem 2010., Mesić mu nije došao, a ja sam mu došao”, kazao je.

“Što Hrvatskoj prijeti, koja pogibelj da se zauzme za svoje sunarodnjake u BiH?” upitao je.

“U Sarajevo ne dolazi Ursula von der Leyen, nego Charles Michel, to je Plenković isposlovao. Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim zbog sebe. Htio bih čuti jasnu poruku i od drugih predstavnika Hrvata, osim Čovića u BiH, vide li mogućnost da se nešto postigne ovim što ja govorim, a taj odgovor treba dati odmah da bih ja nešto poduzeo ako oni i Čović jasno kažu da se s ovim nešto može postići”, dodao je.

“Finskoj svaka čast. Mi Finskoj i Švedskoj ne zamjeramo kao Turska. Sada će morati Turcima dati neka jamstva, oni su grđi od nas. Oni to hoće vidjet’ na papiru, ali ti ustupci ulaze u švedski intimni prostor”, dodao je.

“Očekujem jasan stav predstavnika u BiH: ‘Zoka, nastavi!” Tako idemo u tu vrstu pothvata, a ako ne čujem to, onda ću se zamisliti”, dodao je.

-Ministar obrane Banožić napravio je štetu, država je ostala bez novca, dodao je. ”Bavi se kriminalom i pogoduje neplatišama koji varaju državu. Takav čovjek ne može biti na čelu Ministarstva”, kazao je. “Maltretirao je dvije zaposlenice Državnih nekretnina. Ministra se zaštitilo da ne ulazi u predmete, da ne bude sumnjiv. Maltretirao je te žene. To je šteta. Njemu treba oduzeti poslovnu sposobnost ili ga treba utamničiti”, rekao je Milanović.

“Finska hoće u NATO, cijela Europa pada na koljena. Turska ima poseban odnos s Rusijom, članica je od prvog dana. Nije li to prva adresa na koju se javiš? To su trebale napraviti i Švedska, Finska i SAD. Dolazimo do trenutka kada se otvara Oda radosti. Gdje je tu naša korist? Finska nas godinama kinji i vrijeđa, a kakva je naša korist? Ovo je pitanje rata i mira, pitanje glave”, kazao je Milanović.

Milanović je rekao kako njegovo djelovanje nije prorusko nego prohrvatsko. “Što bi se Hrvatskoj dogodilo kada bismo Andrej Plenković i ja zauzeli ovakav stav? Hrvatskoj, ne njemu”, pita se predsjednik RH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)