SKANDAL U ZAGREBU Na zahtjev Tomaševićevog stranačkog kolege uklonjena četiri murala, međi njima i onaj posvećen generalu Praljku

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

Uoči 30. obljetnice pada Vukovara nevjerojatne scene na zagrebačkom Laništu. Dvojica radnika uklonila su četiri murala s trafostanice.

Jedan od murala koji su s trafostanice na zagrebačkom Laništu uklonili radnici bio je posvećen Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, drugi 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

U kasnim popodnevnim satima na tom su se dijelu počeli okupljati prosvjednici, mahom branitelji, kako bi iskazali nezadovoljstvo tim činom.

Među njima bio je i poznati zagrebački psihijatar, dr. Herman Vukušić.

Taj mural je jutros uklonjen po prijavi predsjednika Gradskog vijeća Novi Zagreb-zapad, otkrio je Vukušić za portal Direktno, a kojega su novinari nazvali da im kaže nešto više o prosvjedu koji je u tijeku.

Problematičan na muralu je bio, kaže Vukušić, general Slobodan Praljak, “koji je po njemu (predsjedniku Gradskog vijeća) ‘osuđeni’ ratni zločinac”. Glavnina murala odnosila se na križeve, hrvatsku zastavu i vodotoranj Grada Vukovara uz tekst “Nikada narod zaboravit neće” i sve je to uklonjeno.

Kaže da se do večernjih sati oko trafostanice okupilo stotinjak prosvjednika koji čekaju dozvolu HEP-a da se može napraviti novi mural s motivima koji su, kako kaže Vukušić, dopušteni.

Ovo je zaista točka na točku na točke sustavne viktimizacije i maltretiranja braniteljske populacije i ako se itko pita zašto se toliko tih ljudi do sada ubilo, a ubilo ih se više od dvije brigade, nisu se ubili zbog ratnih stresova, koliko zbog ovakvog ponižavanja, poručio je Vukušić te dodaje da ovakve stvari nikome nisu potrebne.

Direktno doznaje da je aktualni predsjednik Gradskog vijeća Novi Zagreb-Zapad Tomislav Vukoja s liste Možemo!, Zagreb je naš!, NL, Zelena alternativa, ORah, ZA GRAD i NLZG.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)