Hrvatska i dalje narančasto-zelena

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu kartu s epidemiološkom situacijom po europskim regijama, na kojoj je hrvatska obala i dio sjeverozapadnog dijela zemlje u narančastom, dok je dio središnje Hrvatske i Slavonija zelena, a mediteranski konkurenti Hrvatske ostaju većinom u crvenom ili tamno crvenom.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih. Hrvatska je obala na najnovijoj karti ostala u “narančastom”, što znači da je incidencija potvrđenih slučajeva manja od 50, ali je udio pozitivnih veći od 4 posto ili je 14-dnevna stopa između 75 i 200, a udio pozitivnih među testiranima manji od četiri posto.

Hrvatska obala i dio sjeverozapadnog dijela zemlje u narančastom, dok je dio središnje Hrvatske i Slavonija i dalje označeni zelenom bojom.

U odnosu na prošlotjednu situaciju narančaste su postale sjeverne županije: Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Koprivničko-križevačka županija.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Mediteranski konkurenti Hrvatske u ljetnom turizmu u pravilu imaju lošiju epidemiološku situaciju od hrvatske obale.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)