Dalić:Petković se ozlijedio, to nam sve mijenja. Oršić će dobiti priliku

Vrijeme:2 min, 18 sec

Zlatko Dalić održao je prvu konferenciju za medije pred početak kvalifikacija za SP.

Hrvatska 24. ožujka igra u Sloveniji, a tri dana kasnije dočekuje Cipar na Rujevici. Ciklus u ožujku svjetski doprvaci zaključuju 30. ožujka utakmicom protiv Malte na Rujevici. U skupini su još Slovačka i Rusija, piše Index.hr.

Kakve su novosti oko igrača?

Nažalost, ostali smo bez Bruna Petkovića, kao što smo već ranije i bez Ante Rebića. Obojice nema zbog ozljeda. Najteža utakmica je prva, ona kod Slovenije, jer okupljamo se sve do danas navečer, a samo dva dana kasnije čeka nas utakmica u Ljubljani.

Koliko vas remeti Petkovićev izostanak?

Dosta. Baš me iznenadilo to kada sam saznao. Igra u dobroj formi i zato će mi nedostajati. Bez njega moramo mijenjati dosta toga u igri. Falit će nam. S njim sam imao jednu opciju igre u planu, sada to sve moram mijenjati.

Dobra vijest je da će Inter ipak pustiti Perišića i Brozovića?

Oni bi tijekom dana trebali krenuti iz Milana i očekujem da večeras budemo svi zajedno. Barišić bi trebao doći zadnji.

Hoće li Oršić zaigrati nakon hat-tricka protiv Tottenhama?

Mislav je u sjajnoj formi i zaslužuje igrati, ali Petkovićeva ozljeda nam je srušila koncepciju i planove. U svakom slučaju, Oršić će dobiti minutažu jer za kratko vrijeme igramo tri utakmice.

Vaš pomoćnik Ivica Olić ima ponudu CSKA Moskve?

Već sam pričao s Ivicom o tome. Želi ga veliki klub i ja mu, ako ode, želim svu sreću, ali još bih sretniji bio da ostane.

Prvo vas čeka Slovenija, predvođena nama jako dobro poznatim trenerom?

Matjaž Kek je sjajan trener koji je nakon odličnih rezultata s Rijekom isto tako nastavio i s reprezentacijom svoje zemlje. Čeka nas odlična momčad, visoka, opasna iz prekida. Na golu joj je Oblak, jedan od najboljih vratara svijeta, u napadu je po desnoj strani vodi Iličić. Slovenija je najjači od tri suparnika koji nas očekuju na početku kvalifikacija.

Znači li to da ćete protiv Slovenije igrati s najjačom postavom?

Da, moramo kvalifikacije početi u najjačem sastavu jer Slovenci su nam najjači protivnik sada i oni će biti napaljeni na nas. Međutim, tako je to bez obzira na to protiv koga igramo. Mi smo viceprvaci svijeta i kao takvi izazov svima, zato očekujem da će i Slovenci biti dodatno motivirani protiv nas.

Što očekujete od tri utakmice na početku kvalifikacija?

Naš cilj se zna, od njega ne odstupamo, to je plasman na SP u Kataru, a kojom ćemo dinamikom osvajati bodove, to nije važno. Samo da se plasiramo i dobro startamo. Očekujem da budemo motivirani, odgovorni i ozbiljni. Sjetimo se samo kako smo u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. izgubili kod Mađarske iako smo poveli. Zato kažem da je prva utakmica kvalifikacija najvažnija.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)