Ilija Vincetić & Daran Bašić: Što smo pitali Božu Petrova i kako nas je slagao !?

Vrijeme:5 min, 38 sec

 

 

U mjesecu studenom 2015 prije izbora za Sabor na  FB profilu Bože Petrova sam upitao,  tada kao kolumnista i suradnik portala Kamenjar.com, mogu li postaviti javno par pitanja na njegovom profilu na koja bi Božo Petrov i odgovorio. Pa da ja to prezentiram svim čitateljima portala.  Božo Petrov je očito tada zatečen i da ne bi rasprava bila javna jednostavno rekao da pitanja pošaljem na mail koji mi je dao press@most-nl.com

U dogovoru sa Ilijom Vincetić odlučio sam da on postavi par pitanja i da dodam ja neka i sve to proslijedim na mail koji mi je dao Petrov tada. Pitanja su pred vama ponovno ali i odgovori Bože Petrova i “nakupine stručnjaka” MOST-a koji su trebali biti ta reformska snaga Hrvatske.

Poštovana gospodo iz MOST-a, ljubazno Vas molimo ako možete pronaći vremena i odgovoriti za naš portal nekoliko jednostavnih pitanja: Kao „conditio sine qua non“ bilo kakve potpore novoj vladi, navodite „reforme“.

1 . Možete li javnosti pojasniti na koje reforme konkretno mislite? Možete li definirati neuralgične točke koje tim reformama želite eliminirati, u prvom koraku, „u hodu“ i one strateške naravi, do kraja mandata nove vlade? 

2 . Jeste li, možda, napravili simulaciju učinaka vaših reformskih zahvata?   

3 . Ako jeste, tko je to učinio, na kojem modelu, i kakvi su rezultati?   

4 . Ako niste, temeljem čega tvrdite da će te reforme polučiti željene rezultate?   

5 . Jeste li pokušali staviti te reformske projekte u međusobnu interakciju?     

6 . Jeste li pokušali utvrditi reformski kapacitet svakog od sektora koji će biti zahvaćen projektom?   

7 . Jeste li pokušali u sklad dovesti mjere ekonomske, monetarne i fiskalne politike, koje bi rezultirale zajedničkom determinantom, i ako jeste opišite ih u najkraćim crtama.?   

8 . Koje su to mjere, koje bi primijenjene istodobno na „realni sektor“ javne službe, državnu upravu, sektor obrane i sigurnosti, rezultirale optimalnim stupnjem funkcionalnosti, oslanjajući se na „domaće“ resurse, bez rasta inozemnog duga?   

9 . Kako mislite uravnotežiti prihodovnu s rashodovnom stranom proračuna? 

10 . Kakav je vaš stav u svezi izbjeglica /migranata o koji bi vaši potezi prvi bili ukoliko bi sa jednom od stranaka formirali vlast.?   

11 . Tko se od vas upoznao sa programom HDZ-a koja ga je stručna osoba procijenila i zašto mislite da je vaš program bolji. 

 12 . Hoćete li nastaviti financirati iste NVO udruge ali i portale   

13 . Kakav će biti vaš odnos spram branitelja u Savskoj 66 i spram njihovih zahtjeva?   

14 . Kakav će biti vaš odnos spram Hrvata u BiH i na koji način mislite zaustaviti iseljavanja ali i oduzimanja prava Hrvatima BiH?   

15 . U kojemu će smjeru ići vanjska politika Hrvatske. Približavanje Višegradskoj skupini ili pak neke druge integracije.?

I dobili smo odgovore na pitanja. A kakovi su odgovori na postavljena pitanja možete pročitati sami. Ovdje moram i dodati da sam ja čak pretpostavljao da će slični biti pa sam i pitanja neka jednostavno izbacio .

Press služba MOST-a je odgovorila 17. listopada 2016 ovako. Kratkim dopisom i sa dva PDF-a. Da, nismo im bili važni jer su svi vladajući mediji  pisali o novoj  snazi koja će reformirati Hrvatsku.

Šalje: <press@most-nl.com>Datum: 17. studenoga 2015. u 10:31

Predmet: Prijedlog reformi za poduzetništvo i pravosuđe_Most nezavisnih lista

press@most-nl.com

Poštovani,u prilogu šaljemo popis reformi u pravosuđu i poduzetništvu koje će se prezentirati HDZ-u i SDP-u na današnjim sastancima.Članovi pregovaračkog tima Mosta nezavisnih lista su: Jasna Matulić, Ivica Mišić, Robert Podolnjak i Juro Martinović, a voditelj tima je Tomislav Panenić. Lijep pozdrav, Most nezavisnih lista

Program možete pročitati   OVDJE  naravno isti program kojim su mahali MOST-ovci nikada nije proveden  


 

Niti jednog suvislog odgovora na postavljena pitanja. Samo program koji smo mogli i sami skinuti sa njihovih stranica. Poslije insistiranja na tripartitnoj vladi niza laži potpisivanja izjave kod javnog bilježnika  dogovora sa SDP-om od kojega Božo Petrov u zadnjem trenu odustaje  i nakon mjeseci varanja  javnosti  MOST (nakon što je već izgubio neke svoje zastupnike ) formira Vladu sa Domoljubnom koalicijom. I u formiranju vlade služi se ucjenama i umjesto  relativnog pobjednika izbora Tomislava Karamarka na čelo predsjednika Vlade iznudom dolazi  Tihomir Orešković.

Slijede mjeseci opstruiranja svih promjena  u pravosuđu i policiji jedine promjene su te  da su  iznudom i na čelo MUP-a i na čelo pravosuđa došli “kadrovi-stručnjaci”   MOST-a. O tim kadrovima je sve već rečeno, od promjena u pravosuđu i MUP-u nema niti riječi sve ostaje isto, sa istim SDP strukturama. Sve promjene priječi upravo MOST što je najvidljivije i iz kolumni mr. sc. Roberta Kneževića dipl.oec. o ciljanoj  poreznoj represiji  kukurikavaca tijekom njihovog mandata  koje smo mi  objavljivali  na ovome portalu   a iz kojih se jasno vidi da su glavna prepreka promjenama  baš “stručnjaci ” MOST-a

No ne priječi promjene MOST samo u pravosuđu i policiji. Most priječi promjene u APISU, SOA-i, ne prihvata ministre branitelja. A program MOST-a više nitko niti ne provjerava do kuda je došao niti što je provedeno osim što su jednakim ucjenama imenovani “stručnjaci ” MOST-a gdje god se moglo.

I da poslije “pripetavanja ” ukinut je i Mesićev ured. Tog ukidanja ureda jamačno ne bi bilo da su vlast formirali SDP i MOST niti bi ga bilo po samom MOST-u. No nije im bilo izbora  pa su digli ruke i MOST-ovi zastupnici.

Božo Petrov sam odlazi na Bleiburg i dijeli lekcije o podjelama šalje svoje nekakove poruke. Poslije fabricirane afere Karamarko Božo Petrov traži ostavku Tomislava Karamarka i nadalje sebi uzimajući mesijansku ulogu pravednika . Uzima je i sada iako je pred javnost  iskočila i  mnogo veća i teža afera Grizli PR agencije MOST-a.

Nije nevažno reći ni da licemjerni Božo Petrov “mudro šuti ” o lustraciji, uklanjanju imena zločinca Tita sa trgova, šuti o “antifašizmu ” šuti o kurikulu  a narod uporno sve to traži  od HDZ-a. Niti HRT nije doživio cjelovite  promjene

Isti taj HRT Božo Petrov  je pokušao posredno, podržavajući Radmanov Nadzorni odbor staviti pod kontrolu .

Sav tisak je još u rukama SDP-a  nitko ne odgovara za četiri godine sustavne pljačke uništavanja svega hrvatskog. Milijunske afere Vrdoljaka, Jakovine, DUUDI, remont aviona  mig, pogodovanja stancima

Sav je pritisak na HDZ-u Mediji su moćno oružje u rukama lažljivaca ponovljene laži postaju istina koja se rabi.

Možeš li narode za sve okriviti HDZ i Karamarka i je li on krivac za sve?

Možeš, ali moglo bi se dogoditi i da ti se vrati Zoran Milanović na vlast ovaj put sa nekom novom opcijom trećeg puta. Ta bi opcija mogla od   Hrvatske  napraviti državu sa većim pravima za sve osim za  njen temeljni narod koji je izborio suverenost – Hrvate, ta bi država mogla biti država Jokićevog SDP kurikula sa puzajućom pedofilijom unutar njega, trajno zacementiranim lažima o Jasenovcu i Domovinskom ratu.

 

 Daran Bašić /Hrvatsko nebo

7 thoughts on “Ilija Vincetić & Daran Bašić: Što smo pitali Božu Petrova i kako nas je slagao !?

  1. Laganje na sudu je kazneno djelo, no, konstantno svakodnevno laganje cijeloj zemlji i narodu ne podliježe nikakvom kaznenom progonu.

    1. Laganje i samo laganje, uz pomoc Radmana i nekih iz “crkve su uspjeli jednom, hoce li dvaput vidit cemo!

  2. Tko misli da će “Božica” promijeniti bilo što u svom pristupu “suradnji”, taj se ljuto vara.
    Jedna od dobrih stvari je ta da mu nitko nije odgovorio na dernjanje i ucjenu oko prihvaćanja njegovih “petšestsedam” točaka koje, naravno, puše blentoni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)