I. Derado: Ne „mi ili oni“, nego za bogatiju Hrvatsku

Vrijeme:3 min, 51 sec

 

  Virus komunizma i fašizma

Komunizam i fašizam su igrali katastrofalnu ulogu u životu Europe poslije Prvog svjetskog rata. Činjenica da van Europe još i danas egzistiraju ti pogubni ekstremni radikalni pokreti pokazuje da čovječanstvo nije izliječeno od tih političkih bolesti. U Europi poslije pada tih radikalnih sistema virus fašizma i komunizma je manje ili više oslabljen, ali nedovoljno. Zato se mora uvijek postavljati legitimno pitanje, je li je vjerojatnije za neku zemlju da jedan od tih virusa postanu ponovno virulentni, jer povijest neke zemlje ne prestaje. Što se je jednom dogodilo u povijesti jednog naroda, može se ponovno dogoditi.

U Francuskoj radi dominacije lijevih intelektualaca neki su smatrali da je virulentnost modernijeg komunističkog virusa vrlo vjerojatna. Zato je Stephane Courtois nekoć militantni komunist, francuski profesor političkih znanosti izdao 1997. godine „Crnu knjigu komunizma“. U njoj je veliki broj lijevih autora dokumentirano iznio da je komunizam u svijetu odgovoran za gotovo 100 milijuna nevinih ljudskih žrtava. Postoji prijevod i na hrvatskom. Naš bivši predsjednik Stjepan Mesić, dva puta izabran za hrvatskog predsjednika i ponovno politički aktivan još i danas javno na televiziji tvrdi da je komunizam u biti dobar sistem za razliku od fašističkog koji je u biti zločinački. Istina, komunizam je u praksi, kažu i mesićevci, kadikad slučajno zločinački. Za njih je ubijanje bez suda Titovog režima bilo neminovno, zato je kultura ubijanja, postala normalna i nekažnjeno tolerirano, lex Perković! Bucharin kojeg Lenjin nazivao „prijateljem Partije“ je izjavio: „Nije li to veličanstveno, da mi komunisti s najnehumanijim sredstvima stvaramo najhumanije društvo u povijesti čovječanstva“.

Za jugoslavenske komunisti neprijatelji su bili psi koje treba pobiti

Đilas, dok ga je Tito nekoć još proglašavao prijateljem Partije, piše u Borbi: “naši neprijatelji su divlji psi koje treba u ime civilizacije poubijati“. Ondje gdje se ljude naziva životinjama, završava s holokaustom! Arheologija Titovog režima otkriva sve više grobova nevinih ljudi, dok se u Kumrovcu na rođendan tog zlikovca i tiranina ori nekažnjeno pjesma tih komunističkih vjernika „mi ti se kunemo“ da ne napuštamo tvoj komunizam! Nisu pjevači samo starci, da bi se s Njegošem moglo reći „kud ćeš gore bruke od starosti, pomuti se pamet u tikvini“, jer ima i mladih, a kako ih i ne bi bilo kad naši sveučilišni profesori povijesti javno na televiziji polemiziraju da Tito nije bio diktator! Razni organizirani tzv. Antifašistički forumi proglašuju fašistima sve one koji kritiziraju Titove zločine.

Za iskrene demokrate nije dovoljno biti antifašist ili antikomunist, treba biti antitotalitarist. Milanović, predsjednik SDP-a, služi se Staljinovom taktikom da bi s tzv. demokratskím izborima za predsjednika svoje partije upoznao svoje stvarne protivnike i onda proveo čistku partije, a lažnim ekonomskim uspjesima zavađa naivne! Dok je Milanović na čelu SDP-a, ne može nažalost postojati lijeva oporba u Hrvatskoj, jer njegov SDP je peta kolona protivnika demokratske slobodne Hrvatske.

Vuk Fašizma danas je u Europi manje opasan, jer ga se lakše prepozna, budući da on ostaje u koži vuka, dok vuk komunizma se predstavlja u ovčjoj koži. Najgori su zločinci oni koji misle da nisu zločinci, a u stvari jesu po svim civilizatorskim kriterijima! Ubijanje bez suda govorio je Charles de Gaulle je tiranija.

Virus komunizma u Hrvatskoj

U Hrvatskoj, za razliku svih zemalja u tranziciji, virus komunizma ostao virulentan i pokušava se prekriti s izmišljenom virulentnosti fašizma. Sinovi komunista s nacističkim provokacijama i lažnom zastarjelom propagandom štete političkom ugledu Hrvatske u svijetu i hrvatskoj ekonomiji kod kuće. Danas je znanost ekonomije dokazala da ne postoji ni lijeva ni desna ekonomija, nego samo uspješna ili neuspješna! Eksperimentalno je dokazano da danas u globalizaciji samo demokratske i s novom kapitalističkom tehnologijom zemlje (industrija 4.0, gdje se u inteligentnim fabrikama producira ekonomski, ekološki i socijalno kompatibilno) mogu neku državu osloboditi siromaštva, a samo bogate države mogu biti socijalne i pravedne.

Bogatstvo je nužno, nažalost ne i dovoljno, da bi neka država postala socijalnija i pravnija, na koncu sve ovisi o odgoju i kulturi građana osobito političara, pogotovo premijera. Zato su ovi „ponovljeni“ izbori važniji više nego ikada, jer će pokazati da li u biti pripadamo Europi i njezinim kulturnim i moralnim vrednotama ili se moramo civilizacijski preorijentirati i tražiti alternativu i prekinuti s iluzijama o svom narodu da pripada demokratskoj Europi!

U Hrvatskoj virus komunizma može postati opasno viruletnim, jer su se preko 4o godina u tiraniji većina građana osjećali slobodni, a i sada imaju nostalgiju za tom slobodom. Goethe je pisao najveći rob je onaj tko se osjeća slobodan, kad uistinu nije slobodan! Imati mentalitet roba je bitni uvjet za uspjeh diktature u jednoj zemlji! A kad jednom dođe diktator onda je prekasno vapiti za slobodom i blagostanjem!

dr. Ivo Derado/HKV/http://www.hkv.hr/izdvojeno/Hrvatsko nebo

One thought on “I. Derado: Ne „mi ili oni“, nego za bogatiju Hrvatsku

  1. Bravo za bogatiju Hrvatsku. No uz jedan bitan uvjet.
    Nema u RH dobra ako ne provedemo zakonom lustraciju nakon Parlamentarnih ove 2016.g. Pogotovo nakon ove nedavne presude Viseg zemaljskog njemačkog suda u Münchenu terorizmu Titovog komunizma i zločinima režima.. i preporuke lustracije u Hrvatskoj.. Lustracija je ključ za sve dobre reforme. U protivnom je sve to demagogija i ‘reforme za naivnu publiku’. Zašto? Jer bez lustracije na bitnim poloźajima ostaju stari totalitarni, nesposobni i često korumpirani pojedinci koji su nas i doveli u sve ovo zlo i pred bankrot zbog Javnog duga. A Hrvatska treba stručne i sposobne ljude sa integritetom i domoljube kao kreatore svih pravednih i pozitivnih promjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)