Ruske snage i noćas raketirale Harkiv i okolicu

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Gradonačelnik ukrajinskog Harkiva Ihor Terekhov izvijestio je o još jednom noćnom napadu Rusa na taj grad pri čemu je uništen jedan restoran i razbijeni su prozori na obližnjoj zgradi, dok je 12-godišnji dječak ubijen kada su ruske snage granatirale grad Borova, jugoistočno od Harkiva, izvijestio je Reuters.

Napadi na Harkiv i okolicu

Gradonačelnik Harkiva Ihor Terekhov naveo je da u prvom noćnom napadu Rusa na taj grad nije bilo ozlijeđenih. U ponovnom napadu uništen je jedan restoran i razbijeni su prozori na obližnjoj zgradi.

U granatiranju grada Borova, jugoistočno od Harkiva, ubijen je 12-godišnji dječak, izvijestio je Reuters.

Harkiv i okolno područje često su napadani projektilima i bespilotnim letjelicama tijekom više od dvije godine rata, ali uporaba navođenih bombi velikog kalibra neuobičajena je za grad.

– Ruski teror nad gradom postaje sve gnusniji, istaknuo je rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na X-u i pozvao ukrajinske saveznike da njegovu zemlju opskrbe sa više protuzračne obrane i borbenih zrakoplova.

– Ne postoji racionalno objašnjenje zašto Patrioti (projektili), kojih ima u izobilju diljem svijeta, još uvijek ne pokrivaju nebo Harkiva i drugih gradova i zajednica koje napadaju ruski teroristi, napisao je Zelenski.

vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)