BRADARA O NAJAVI SCHMIDTA DA ĆE NAMETNUTI IZMJENE IZBORNOG ZAKONA: Domaći političari moraju odlučivati i preuzeti odgovornost

Vrijeme:50 sec

 

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je Srni da je njen, kao i stav HDZ BiH da domaći političari trebaju sami donositi odluke i preuzimati odgovornost za sve što se događa.

Ona je istakla da je na primjeru izmjena Izbornog zakona BiH vidljivo koliko je to očito teško i upitala – šta je onda alternativa.

– Svi za sebe vole reći da su državotvorni, ali kada treba uvažiti tu državu, narode koji je čine, sam Ustav, onda traže izgovore – rekla je Bradara.

Ona je napomenula je da pravo naroda da bira svoje predstavnike sve što HDZ BiH traži već godinama i svakom prijedlogu je nađena mana.

– Razgovori i dogovori, koliko god to nekada izgledalo teško, nemaju alternativu. Svi mi imamo svoje mišljenje o svemu, ali trenutno je najbolje za sve da komentiramo što manje, a razgovaramo što više – poručila je predsjednica FBiH.

Podsjećamo, visoki predstavni je danas za “Dnevni avaz” kazao je da će nametnuti izmjene Izbornog zakona ukoliko političari ne nađu rješenje.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)