D. Dijanović: Francuska kao globalistički model?

Vrijeme:2 min, 6 sec

 

Europa u procesu samoubojstva

Abortus u Ustavu. Odbacuje se klauzula savjesti za liječnike. Zakon prevladava nad savješću, koja tjera ljude na smrt. Francuska je dotaknula dno. Postala je totalitarna država”.

Tako je umirovljeni pariški nadbiskup Michel Aupetit komentirao glasovanje francuskog Senata koji je RHodobrio uvrštavanje prava na pobačaj u tekst Ustava. Glasovanje je uslijedilo nakon što je donji dom, Nacionalna skupština, velikom većinom odobrio zakon u siječnju.

Gornji dom francuskog parlamenta uklonio je ključnu prepreku obećanju predsjednika Emmanuela Macrona da će „pravo žena na pobačaj učiniti nepovratnim tako što će ga upisati u Ustav“.

Nadbiskup Aupetit bio je liječnik 21 godinu prije nego što je postao svećenik. Već je ranije snažno branio pravo nerođene djece na život i liječnika da slobodno izražavaju svoje mišljenje o tom pitanju.

Vrlo je kritičan i prema pokušajima da se liječnicima oduzme klauzula savjesti u slučaju pobačaja. Nadbiskup Aupetit naglasio je da društvo koje ukida klauzulu savjesti postaje diktatura. Priznao je da se i on njime kao liječnik koristio. Upozorio je i na to da će kolege iz liječničke zajednice vrlo oštro reagirati na svaki pokušaj da im se to pravo oduzme.

Francuska je tako postala prva država na svijetu koja je abortus proglasila pravom žene i upisala u Ustav. A znamo da se u Ustav upisuje ono što se smatra temeljnom vrijednošću.

Model za europsku budućnost

Uvođenje prava na pobačaj u Francuskoj, nema sumnje, globalistički će krugovi u Europi nastojati rabiti kao model i predložak i za druge zemlje. Legalizacija abortusa i njegova posvemašnja liberalizacija (do razine toleriranja tzv. rekreativnog abortusa) nastojat će se uvesti u temeljne zakone svih država.

Novinar jednih lijevo-liberalnih novina u Hrvatskoj već je poručio: „Francuska je prva. Neka Hrvatska bude Crnodruga država na svijetu koja će pravo na pobačaj staviti u ustav! Molio bih sve stranke koje racionalno razmišljaju da odmah u programe uvrste da ćemo slijediti Francusku.”

Europska je civilizacija u procesu biološkog nestanka. Umjesto da se stvara proživotno okružje i potiče rađanje djece, europske tzv. elite nude abortizam, genderizam, zeleni fundamentalizam i posthumanizam kao otvoreno protuživotne ideologije. Rezultat će biti još gora demografska situacija. No ništa zato: Afrika će do kraja stoljeća narasti s jedne na četiri milijarde, a 50 posto mladih Afrikanca želi se iseliti. To je model koji su za EU namijenile bruxelleske strukture koje već otvoreno govore da manjak stanovništva treba nadoknaditi uvozom iz Afrike.

Kako bilo, svi simptomi pokazuju da je Europa bez dileme u procesu samoubojstva, no svirači na Titanicu i dalje sviraju…

Davor Dijanović

 

hkv.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)