Perkovac dan poslije velike pobjede: “Spavali smo tri, četiri sata”

Vrijeme:2 min, 9 sec

 

Izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac još je pod dojmom velike pobjede protiv Španjolske.

Dan nakon velike 39-29 pobjede protiv Španjolske na otvaranju Europskog prvenstva u Mannheimu izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac još je uvijek bio pun dojmova iako je svjestan kako se i on i igrači moraju okrenuti sljedećem suparniku Austriji koji ih očekuje već u nedjelju od 20.30 sati.

“Spavali smo tri-četiri sata jer smo već počeli s analizom Austrije, ali to je najljepše jer kad pobjeđuješ ništa nije teško. Pojavila se jedna stvarno izvanredna generacija igrača koja će po mojoj procjeni trajati jako dugo. Imaju nevjerojatnu volju i ambiciju da nešto osvoje i to ne treba sputavati. Stariji im igrači pomažu i stvorila se odlična ‘kemija’ u momčadi i na treningu i na terenu i u hotelu”, kazao je Perkovac u subotu ujutro, a zatim i proanalizirao sljedećeg suparnika:

“Austrija će biti neugodan protivnik s odličnim pojedincima. Ne trebamo ih se bojati, ali sigurno će biti zahtjevna utakmica. Morat ćemo kontrolirati Huteceka, Bilika i Živkovića. Usto imaju i vrlo brzu tranziciju, jako su brzi u protunapadima. Čeka nas intenzivna utakmica u kojoj moramo postaviti svoja pravila”.

Perkovac je pun hvale i za austrijskog izbornika, bivšeg proslavljenog slovenskog igrača Aleša Pajoviča:

“Pajovič je već dugo s njima i vidi se da su uigrani do u detalje. Nemaju širok roster, ali imaju slobodu u igri”.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača protiv Španjolske s osam pogodaka bio je novi igrač u kadru Mario Šoštarić.

“Bilo je teško zaspati sinoć jer su se trebale slegnuti sve emocije nakon utakmice. Dobro će nam doći današnji dan da se regeniramo pred utakmicu s Austrijom. Protiv Španjolske smo odigrali odlično, svi igramo na vrhunskoj razini u klubovima i zato smo znali kako se postaviti protiv Španjolaca. Znali smo da možemo”, kazao je Šoštarić prije no što se osvrnuo prema dvoboju s Austrijom:

“Austrija raste iz godine u godinu. Imaju odličnog izbornika koji je bio veliki igrač, osvajao je trofeje i to je donijelo igračima samopouzdanje, mentalitet pobjednika. Odlično su odigrali drugo poluvrijeme protiv Rumunjske. Bit će teška utakmica, ali mi znamo što nam je cilj”.

Susret Hrvatske i Austrije bit će dvoboj pobjednika iz prvog kola jer je Austrija u natjecanje krenula 31-24 uspjehom protiv Rumunjske.

Bit će to četvrti međusobni dvoboj Hrvatske i Austrije na velikim natjecanjima, a sva tri dosadašnja, dva na EP i jednog na SP, dobila je Hrvatska. Godine 2010. u Beču bilo je 26-23, 2020. opet u Beču 27-23, a 2015. na SP u Katru 32-30.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)