MIRIŠE IM NOVAC/Potvrđeni planovi za Joshuin meč: Datum i mjesto su očekivani, no Hrgović nije siguran protivnik!?

Vrijeme:3 min, 21 sec

 

Anthony Joshua sigurno će se boriti u ožujku na tlu Saudijske Arabije, no pitanje protivnika i dalje je otvoreno.

Boksački božićni spektakl u Rijadu bio je pun pogodak. Osim što je doveo do ogromnog interesa i gledanosti u cijelom svijetu, mečevi su bili sjajni te su postavili neke nove temelje svjetskog teškaškog vrha.

Nama je najvažnija činjenica da je Filip Hrgović svojom predstavom potvrdio status prvog izazivača IBF-a te da više nema nikakve dvojbe kako će njegov idući meč biti za titulu svjetskog prvaka po toj verziji.

Moramo prvo pričekati spektakl u veljači

Prema pravilima, treba mi napasti titulu protiv pobjednika meča Oleksandra Usika Tysona Furyja, koji će se održati 17. veljače, no sve vodi tome da će pobjednik napustiti tu titulu i okrenuti se revanšu, koji mu je zapravo i uvjetovan potpisanim ugovorom.

Hrgović će se onda boriti za ispražnjenu poziciju protiv broja 2 na IBF ljestvici, a to je Anthony Joshua. Bilo je to jasno već nakon spektakla u Rijadu, a meč protiv Hrgovića prokomentirao je i sam promotor Eddie Hearn, kao i Joshua, koji se želi vidjeti ponovno na tronu.

Naravno, da bi se sve to odigralo i potvrdilo, moramo pričekati gore spomenuti meč, a onda i vrijeme dok se prvak odrekne pojasa, nakon naredbe da ga protiv Hrgovića brani.

Poraz Wildera pomogao Hrgoviću, ali novac i dalje igra ulogu

Hearn je isto tada priznao kako su dogovorili meč protiv Deontaya Wildera, no da on nakon Amerikančeva poraza više nije opcija, što je čak okarakterizirao svojevrsnim blagoslovom. Rekao je da Joshua ima ambiciju ponovno biti svjetski prvak i da se veseli meču protiv Hrgovića.

No kad novac počne igrati svoju ulogu, i najžešće se ambicije lako mogu promijeniti. Kako je otkrio poznati boksački insajder Michael Benson, meč Joshue i Hrgovića u ovom trenutku nije siguran.

“Eddie Hearn otkrio je kako će idući meč Anthonyja Joshue biti održan u ožujku u Saudijskoj Arabiji, a naveo je tri potencijalna protivnika. To su Filip Hrgović, Zhilei Zhang i Francis Ngannou“, napisao je Benson

Titula može pričekati ako se radi o velikoj isplati?

Ne čudi nas što je Hrgović na prvom mjestu jer ipak je to meč koji je propisan. Druga dva bila bi financijski isplativija i to je ono što može zabrinuti tim El Animala. Zhang je Kinez, čime iza sebe ima ogromno tržište, a s dvije pobjede protiv Joea Joycea dodatno je izgradio ime i reputaciju te mnogi smatraju da bi na ljestvicama trebao biti ispred Hrgovića, koji ga je u neizvjesnom meču prije godinu i pol savladao.

Što se tiče Ngannoua, tu je sve jasno, radi se o čistoj lovi, spektaklu poput onog u kojem je Ngannou nastupio protiv Tysona Furyja. Sjajnim nastupom, ali i činjenicom da je Furyja slao na pod, doveo je do toga da ga ljubitelji boksa žele vidjeti opet, a Saudijci su to ponovno spremni platiti.

Hrgović možda ostane bez Joshue, ali za titulu će se boriti

Što to znači za Hrgovića? Po pitanju borbe za titulu zapravo ništa. Joshua mu to ne može oduzeti, ako želi biti svjetski prvak, to trenutno može jedino preko Filipa. A ako odustane od tog meča, hrvatski teškaš samo će ići na idućeg po redu.

To su zasad Joseph Parker, Jared Anderson i Frank Sanchez, no ljestvica nakon Rijada još nije osvježena. Moguće je da Sanchez, koji je tamo nastupio i slavio, preskoči Andersona.

Ne znamo kakve trenutačno opcije ima Parker, koji je inače i jako dobar Filipov prijatelj, no ne bi im to smetalo u međusobnom okršaju za titulu. I on je pobjedom protiv Wildera ponovno postao hit pa će možda odabrati financijski jaču opciju. U tom slučaju Anderson ili Sanchez bit će Hrgovićev protivnik.

No svi se i dalje nadamo da će to biti Joshua. Osim same veličine meča i vrijednosti koju nosi njegovo ime, bila bi to i puno bolja zarada za Filipa, pa zašto je ne osigurati. Iako, znamo da on trenutačno o tome ne razmišlja. Glavno je doći na tron, a onda će novac postati neupitan.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)