Gazda svjetskog boksa ispalio bombu/”Ovakav Joshua je najbolji na svijetu, borit će se protiv Hrgovića za titulu”

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

Sjajan posao odradio je Anthony Joshua u glavnoj borbi spektakularne Day of Reckoning priredbe. Nakon svog vjerojatno najboljeg nastupa u posljednje četiri godine, mogao je biti prezadovoljan svime što je time dobio.

Otkrio je u razgovoru nakon meča kako ima puno opcija ispred sebe, ali da je on tip koji uvijek prije svega razmišlja o svjetskom tronu, o borbi za titule te da on toga ne može pobjeći.

Scenarij je jasan, Filip protiv Joshue je meč koji slijedi

Titula pred kojom se sad nalazi ona je svjetskog prvaka prema IBF-u, na čijoj će ljestvici zauzeti drugo mjesto.

Scenarij nije zgorega još jednom ponoviti. Oleksandr Usik Tyson Fury potpisali su ugovor na dva meča, a IBF je najavio da će u slučaju revanša pobjedniku oduzeti svoj pojas te organizirati borbu svojih izazivača.

Broj 1 na IBF ljestvici je Filip Hrgović, broj 2 će nakon ovog meča biti Joshua. Sve je jasno, na proljeće bismo onda trebali gledati njihov okršaj.

To je potvrdio i vlasnik Matchroom Boxinga, svojevrsni gazda europskog boksa te promotor Anthonyja Joshue, Eddie Hearn. Dobio je mikrofon odmah u ringu, gdje je otkrio i kako su neke glasine, koje su se pojavile posljednjih dana, bile točne.

Meč s Wilderom je bio dogovoren, no sad je sve palo u vodu

“Anthony Joshua se vratio. Njegov trener i tim su mi to već najavili. Rekli su da uništava tipove na sparingu i vrlo jako udara. Uvjeren sam da je ovakav Anthony Joshua najbolji na svijetu. Bila je ovo savršena izvedba. Wallin je fenomenalan teškaš, a Joshua ga je uništio. Razbio mu je nos, razbio mu je tijelo, strašna izvedba. S ovakvim stanjem uma i ovim timom, mislim da je Joshua nepobjediv”, rekao je Hearn, nastavivši s temom Deontaya Wildera:

“Imali smo tešku odluku između borbe za titulu i borbe protiv Wildera. Ovaj tjedan smo potpisali za Wildera, on je danas izgubio. Možda je to blagoslov, jer Joshua je boksač za titule. Dogodit će se borba Hrgovića protiv Joshue za svjetsku titulu, a on će po treći puta postati svjetski prvak. Ovo je Joshua s osmijehom, Joshua koji uživa, a takav je najopasniji. 2024. će biti njegova godina i svi teškaši trebaju biti na oprezu.”

Početkom proljeća očekujemo sjajne vijesti

Nakon ovakvih riječi teško možemo zamisliti što se može dogoditi, a da se Filip na kraju ne bori za titulu svjetskog prvaka. Eventualno neka ozljeda ili neki suludi potez vezan uz inače teško shvatljivu boksačku politiku.

Filip je dočekao svoj meč, no ne sumnjamo kako je i on ostao impresioniran onime što je Joshua napravio u ovom meču. Takav je uistinu nevjerojatno opasan, no znamo da je i Filip.

Veselimo se proljeću, veselimo se meču koju naš najbolji boksački profesionalac čeka još zapravo otkako je nakon osvajanja olimpijske bronce odlučio napraviti korak u drugom smjeru.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)