MINISTAR OBRANE BIH ‘U NIŠTA’/Helez pobrkao ruske vojne kampove i airsoft klubove, prijeti mu optužnica?

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

Tužiteljstvo BiH formiralo je jučer predmet povodom tvrdnji ministra obrane Zukana Heleza (SDP) da na području RS postoje ruski vojni kampovi za obuku.

Ove tvrdnje Helez će morati predočiti državnim tužiteljima, međutim kako “Avaz” doznaje” njegovi navodi nisu točni.

Kako doznaju iz izvora bliskih Vijeću ministara BiH, OSA je proslijedila informaciju predsjedateljici Vijeća ministara Borjani Krišto da ne raspolaže nikakvim informacijama o tvrdnjama Zukana Heleza o postojanju bilo kakvih vojnih kampova na području RS-a ni Sarajeva.

Kako stvari stoje, zbog uznemiravanja javnosti, ali i lažnih tvrdnji, Helez bi, umjesto “terorista” za koje tvrdi da sudjeluju u vojnim vježbama mogao biti taj koji će biti procesuiran i zaraditi optužnicu.

Inače, sigurnosna situacija u BiH, kada se sagleda političko stanje, je više nego zadovoljavajuća, o čemu govore i pojedini obavještajni pokazatelji.

Prema svemu sudeći, “obavještajni” Helez pobrkao je ruske teroriste s airsoft klubovima s područja Pala.

Podsjećamo, on je govorio da ima fotografije koje dokazuju postojanje kampova. On je navode o vojnim kampovima na istoku BiH najprije iznio gostujući na televiziji N1 2. studenog, govoreći da se radi “o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije”, ne želeći da kaže od koga je dobio te informacije. Kasnije je za Radio Slobodnu Europu rekao da postoje i u okolici Sarajeva.

Međutim, nije nemoguće da zbog velikog uznemirenja javnosti Tužiteljstvo BiH procesuira ministra obrane BiH, zbog kojega je nastala velika afera u međunarodnim razmjenama.

POVEZANO

MINISTAR ODBRANE BiH HELEZ/Na teritoriji RS izvode se vojne vježbe. Pratimo ih, možemo ih eliminirati

KOVAČEVIĆ/Helez iznio notorne i gnusne laži

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)