Provjerili smo/Koliko su političke stranke u Širokom Brijegu aktivne na Facebooku

Vrijeme:2 min, 38 sec

 

Zaključak je kako su političke stranke u Širokom Brijegu slabo zastupljene na društvenoj mreži Facebook i kako na tom planu ima jako puno prostora za napredak.

Aktivnost političkih stranaka na Facebooku važna je iz nekoliko razloga:

  1. Dostupnost i dosegnutost publike: Facebook je jedna od najvećih društvenih mreža s velikim brojem korisnika. Aktivnost političkih stranaka na Facebooku omogućava im direktnu komunikaciju s velikim brojem ljudi. Ovdje mogu dijeliti informacije, stajališta i političke poruke sa svojim pristašama, ali i sa onima koji još nisu odlučili podržati stranku.
  2. Oblikovanje slike i identiteta: Političke stranke koriste Facebook kako bi oblikovale svoj imidž i identitet. Postovi, fotografije i videozapisi pomažu u stvaranju određenog dojma o stranci, njenim vrijednostima i ciljevima. Društveni mediji omogućavaju strankama da komuniciraju svoje poruke na način koji je pristupačan i privlačan publici.
  3. Izravna komunikacija s biračima: Facebook omogućava političkim strankama izravnu komunikaciju s biračima putem komentara, poruka i diskusija. Ova vrsta interakcije može pomoći stranci da bolje razumije želje i potrebe svojih birača, te prilagodi svoje politike i poruke prema njihovim očekivanjima.
  4. Mobilizacija birača: Društvene mreže su izvrstan alat za mobilizaciju birača. Politike stranke mogu koristiti Facebook kako bi informirale svoje pristaše o događajima, skupovima, kampanjama i drugim aktivnostima. To može pomoći u povećanju angažmana birača i motivaciji da podrže stranku na izborima.
  5. Praćenje javnog mnijenja: Aktivnost na Facebooku omogućava političkim strankama praćenje javnog mnijenja i reakcija na svoje poruke. Analizom komentara i reakcija, stranke mogu dobiti uvid u to kako se njihove poruke percipiraju i prilagoditi svoju strategiju komunikacije prema potrebama svoje publike.

U konačnici, Facebook pruža političkim strankama platformu za komunikaciju, promociju, angažman i praćenje javnog mnijenja, što sve zajedno može doprinijeti njihovom uspjehu u političkom procesu.

Prepoznaju li političke stranke u Širokom Brijegu važnost društvenih mreža?

Provjerili smo koliko su političke stranke u Širokom Brijegu aktivne na društvenoj mreži Facebook i kad je bila njihova posljednja objava na ovoj društvenoj mreži.

HDZ BiH Široki Brijeg – Posljednja objava u lipnju ove godine, stranica Mladeži i dalje je aktivna

HDZ BiH najjača je stranka u Širokom Brijegu, no na Facebooku nisu aktivni već pet mjeseci. Posljednju objavu imali su 23. lipnja ove godine.

Neaktivnost stranice očito je povezana s unutarstranačkim izborima unutar ove gradske organizacije koji su održani upravo u lipnju.

S druge strane stranica Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg i dalje je aktivna. Posljednju objavu imali su 18. studenog.

HDZ 1990 svoju stranicu ponovno aktivirao u posljednja dva mjeseca

Širokobriješka 90-ka na Facebooku je ponovno aktivna od rujna. Posljednju objavu imali su 18. studenog. Prije toga, posljednja objava bila je u 2022. godini.

Republikanci na Facebooku aktivni tijekom cijele godine

Facebook stranica Hrvatska republikanska stranka – Široki Brijeg aktivna je tijekom čitave godine. Posljednju objavu imali su prošle nedjelje.

Stranicu ima i HSP dr. Ante Starčević Široki Brijeg

Širokobriješki ogranak HSP dr. Ante Starčević imao je nekoliko objava na Facebooku u ovoj godini. Posljednja je bila čestitka za blagdan Velike Gospe.

Facebook stranice od ostalih političkih stranaka nismo pronašli. Zaključak je kako su političke stranke u Širokom Brijegu slabo zastupljene na društvenoj mreži Facebook i kako na tom planu ima jako puno prostora za napredak.

Piše:Mario Bokšić

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)