ČOVIĆ/Što se manje budemo kritički osvrtali na izričaj onog drugog lakše ćemo doći do integriranog razmišljanja o BiH

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

O ZABRANI SKUPA U MRKONJIĆ GRADU

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine te je dodao kako nema potrebu posebno komentirati odluku Policijske uprava Mrkonjić Grad, koja je zabranila javni skup u tom gradu u povodu tog državnog praznika.

– S radošću svima onima koji slave današnji dan čestitam taj dan – izjavio je Čović u Orašju, gdje je sudjelovao na znanstveno-stručnom skupu u povodu 200. obljetnice otvaranja prve pučke škole u BiH.

Dodao je kako je u vrijeme dok je obnašao neke druge dužnosti u državnim institucijama redovito organizirao prijeme u povodu Dana državnosti, te da je to bila prilika da se na poseban način istakne da Bosna i Hercegovina ima svoju povijest i svoje vrijednosti.

Na novinarsko pitanje da prokomentira odluku vlasti Republike Srpske da zabrani javni skup u Mrkonjić Gradu u povodu Dana državnosti BiH, Čović je odgovorio kako ne komentira takve poteze i da je to „realan ambijent Bosne i Hercegovine“.

– Promišljajući događaje koji su nas obilježili zadnjih 30 godina, s pozicije jednog, drugog ili trećeg naroda, što se manje budemo kritički osvrtali na izričaj onog drugog lakše ćemo doći do integriranog razmišljanja o onome što mi jesmo u Bosni i Hercegovini. Apsolutno nemam nikakav kritički osvrt na bilo koji događaj te vrste, ali mislim da što realnije budemo sagledavali naše razlike, i povijesne, i sadašnje, stvorit ćemo pravi ambijent da BiH može biti ono što je: sastavnica sva tri naroda, ali i svakog žitelja koji Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu – poručio je Čović.

Kako je istaknuo, svatko ima pravo baštiniti nešto iz svoje povijesti onako kako želi, ali da je bitno da se kroz tu povijest nauči „tko smo i što smo“.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)