I REIS KAVAZOVIĆ PRIZNAO/Lakišića harem ekshumiran je još 1884. godine

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

LOKACIJA NA KOJOJ SE GRADI HNK MOSTAR JE ČISTA

U otvorenom pismu mostarskom muftiju Salemu efendiji Dedoviću inžinjer geodezije Vinko Ivanković ustvrdio je da zemljište na kojem se gradi zgrada Hrvatskog Narodnog kazališta nikada nije bilo u vlasništvu Islamske zajednice te da se na toj lokaciji ne nalazi Lakišića harem, kao što neprestano ponavlja Dedović. Ivaković, naime, tvrdi da je taj harem ekshumiran još u vrijeme Austrougarske koja je na toj lokaciji izgradila Željeznički kolodvor.

Da je to točno priznao je u intervju Glasu Amerike od 26. lipnja ove godine i poglavar Islamske zajednice reisu-ul- ulema Husein efendija Kavazović

“Zemljište na kojem se gradi zgrada HNK Mostar nikada nije bilo u vlasništvu Islamske zajednice”

“U Mostaru imamo problem s Lakišića haremom koji je ekshumiran 1884. godine, a na čijem se mjestu danas gradi Hrvatsko narodno kazalište i katedrala”, rekao je, između ostaloga, Kavazović za ‘Glas Amerike’. Istine radi, nikakva katedrala se na toj lokaciji ne gradi, već samo zgrada HNK.

No, iako je priznao da se zgrada HNK ne gradi na Lakišića haremu, koji od 1884. ne postoji, reisu Kavazoviću to nije smetalo da podrži muftiju Dedovića u njegovoj kampanji protiv izgradnje Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)