PREDSJEDNIK SNSD DODIK/Dva “europska zakona” do kraja mjeseca u PS BIH, radna skupina bavit će se Izbornim zakonom

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak predstavnika SNSD-a s partnerima u vlasti na zajedničkoj razini BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je razgovarano o osiguravanju dobrih preduvjeta za europski put BiH i da su približeni stavovi o dva zakona – zakon o sudu i zakon sprječavanju pranja novca koji bi trebali biti finalizirani do kraja tjedna, a do kraja mjeseca usvojeni u skladu s procedurom u PS BiH.

– Mi iz RS smo smatrali da treba zaustaviti zaustavi odlučivanje na razini BiH dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH. Mislim da je razumno da ova dva zakona izdvojimo kako bi dali ponudu EU u uvjerenju da će reagirati pozitivno i dati BiH status pregovarača – rekao je on, prenosi RTRS.

Kada je riječ o Izbornom zakonu, Dodik je rekao da je dogovoreno da se ovo pitanje kreće dalje prema radnoj skupini koja bi trebala utvrditi određene elemente tog zakona.

Dodik je rekao da partneri iz FBiH, osim HDZ-a, nisu bili spremni da podrže Rezoluciju o suverenitetu BiH.

– Mi iz Republike Srpske smatramo da treba krenuti ka izradi zakona o Ustavnom sudu BiH kako bi se zamijenilo sudjelovanje stranih sudaca tako što bi dvojicu sudaca birala Republika Srpska, četvoricu FBiH a tri, koji bi bili državljani BiH, a ne stranci, birala bi Parlamentarna skupština. To je naš prijedlog, ostalo je da partneri u FBiH to razmotre – naveo je on.

Dodik je rekao da je bespotrebno zaustavljanje projekata poput “istočne plinske konekcije, Buk Bijela i Aerodrom u Trebinju”.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)