REPUBLIKA SRPSKA/Brutalno pretučen hrvatski povratnik u Derventi

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Hrvatski povratnik Marko Mišić teško je pretučen blizu Dervente u Republici Srpskoj i zbog iznimno teških ozljeda prevezen je u bolnicu u Slavonski Brod.

Dvojica napadača su uhićena. Incident se dogodio u četvrtak kada se Mišić suprotstavio kradljivcima šume na njegovu posjedu u mjestu Brezici, što je česta praksa na imanjima Hrvata u okolici Dervente, pišu tamošnji mediji.

Nakon što su mu zadali ozljede opasne po život, Mišić je prevezen najprije u tamošnji Dom zdravlja, a zatim i u bolnicu u Slavonski Brod, navode lokalni mediji. Policija Republike Srpske priopćila je danas da su njihovi pripadnici uhitili punoljetnog i maloljetnog napadača na hrvatskoga povratnika.

“Morali su ga svezati jer bunca i gestikulira kao da se želi obraniti”

Dodali su da je u tijeku kriminalistička obrada nad nasilnicima.

Supruga Lucija Mišić rekla je za portal Politički kako je njezin suprug u teškome stanju. “Zvala sam jutros bolnicu da pitam kako je. Kažu da su ga morali svezati za krevet jer bunca i snažno gestikulira kao da se pokušava obraniti. Da se ne bi povrijedio, morali su ga svezati”, rekla je.

Napad na hrvatskoga povratnika osudio je hrvatski potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić navodeći kako to nije prvi slučaj nasilja. Pozvao je pravosudne institucije da u najkraćem roku kazne odgovorne i pošalju poruku da 28 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

“Nadam se da će se ozlijeđeni Marko Mišić oporaviti“, rekao je Pranjić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori