“FOKUS” RTV HERCEG BOSNE/Sitarski i Havel: Hamas terorom želi sijati paniku u Izraelu, dobro je što su se razotkrili hamasovci u BiH

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Barbarski pohod terorista Hamasa na Izrael otvorio je novo ratno žarište na Bliskom istoku.

Iako većina civiliziranog svijeta suosjeća s Izraelom, ovih dana smo diljem svijeta, pa i u BiH, mogli vidjeti slavlja zbog pokolja nad židovskim narodom.

O uzrocima i posljedicama te utjecaju ovog konflikta na BiH za “Fokus” RTV Herceg Bosne govorili su Milan Sitarski, analitičar instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara te stručnjak za Bliski istok s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Boris Havel.

Profesor Havel kazao je da je židovski narod, nakon upada terorista Hamasa na blagdan Tore (Biblije) s kopna, mora i iz zraka, doživio najveći pokolj još od Holokausta. Naglasio je i da su Hamasovci vršili ritualna ubojstva s groznim sadističkim elementima.

Sitarski je kazao da mu se čini da se Hamas, a i sve druge terorističke skupine, služe barbarskim i zvjerskim ubojstvima da bi sijali opću paniku.

“Stanovnici Gaze su taoci Hamasa i Hamas civile koristi kao topovsko meso”, rekao je Sitarski i dodao da je cilj ovog napada Hamasa minirati pokušaje uspostave diplomatskih odnosa Izraela i Saudijske Arabije što bi dovelo do, barem načelno, poboljšanja odnosa na Bliskom istoku.

O podršci Hamasu u BiH

Naši gosti osvrnuli su se i na reperkusije sukoba u Izraelu koji je pokrenuo Hamas na BiH.

Sitarski je kazao da su pale maske jer se Željko Komšić odredio podrškom Hamasu. “Da se ovo dogodilo prije deset godina, naš posao u demaskiranju Komšića bio bi puno lakši”, kazao je Sitarski.

Havel je također kazao da je dobro to što je Komšić istupio na ovakav način.

“Sad je ta groteska koju on predstavlja jasna i građanima BiH i cijelom svijetu”, rekao je Havel.

Opširnije u videu:

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori