NOVI NAPAD NA ODESU/Rusi koristili 19 dronova, 14 raketa, mobilizirali su podmornicu…

Vrijeme:49 sec

 

Rusija je ponovo napala regiju Odesu na jugu Ukrajine koristeći 19 dronova i 14 raketa pri čemu je jedna osoba ranjena, a oštećena je lučka infrastruktura, objavile su jutros ukrajinske vlasti.

“Moskva je napala regiju Odesa ofenzivnim dronovima i dvama tipovima raketa. Jedna je žena ranjena i prevezena u bolnicu, a više je udara izvedeno na lučka postrojenja”, objavio je na Telegramu guverner Oleg Kiper.

Prema ukrajinskoj vojsci, Rusija je u napadu koristila 19 dronova Šahid iranske proizvodnje, dvije supersonične rakete Onyx te 12 raketa Kalibr.

“Također je mobilizirala podmornicu. Ukrajinska protuzračna obrana srušila je sve dronove i 11 raketa Kalibr. Dvije rakete Kalibr od 11 uništene su u regijama Mikolajiv i Kirovgrad, a velika većina iznad Odese”, rekla je vojska.

Jedan projektil je udario u skladište za žito u Odesi koje je bilo prazno, kazala je Natalija Humenjuk, glasnogovornica vojske. Ruske snage redovito gađaju jug Ukrajine na Crnom moru, gdje se nalazi važna lučka infrastruktura za pomorsku trgovinu.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)