AMERIČKO VELEPOSLANSTVO/Dodikove prijetnje još jedan korak na njegovom putu u izolaciju

Vrijeme:48 sec

 

Prijetnja Milorada Dodika da će spriječiti visokog predstavnika da uđe u bosanskohercegovački entitet Republika Srpska i da će mu ograničiti slobodu kretanja je protuustavna – upozorilo je danas američko veleposlanstvo u Sarajevu.

 

Ovo predstavlja, kako ističu, još jedan smišljeni napad Dodika na Daytonski mirovni sporazum, ustavni poredak BiH i državu BiH.

-Visoki predstavnik je odgovoran za nadzor provedbe civilnih aspekata Daytonskog mirovnog sporazuma, koji dužnosnike obvezuje na suradnju s njim, a uživa diplomatski status u cijeloj BiH prema Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima – precizirali su iz američkog veleposlanstva.

Poručuju da su Dodikove nepromišljene prijetnje i smiješne tvrdnje o statusu i ovlastima visokog predstavnika neprihvatljive i predstavljaju još jedan korak niz opasan put koji je on izabrao – put izolacije.

-Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju visokog predstavnika i njegovu upotrebu bonnskih ovlasti kada je to potrebno, te će nastaviti pozivati na odgovornost one pojedince koji se ponašaju antidaytonski – podvlače iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.
večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)