Gotovo je! Gvardiol ide u City i postaje najskuplji branič u povijesti

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Dogovoren je transfer Joška Gvardiola (21) u Manchester City, piše njemački Bild. RB Leipzig je ipak odlučio popustiti i prihvatiti ponudu od 90 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca, što je 10 milijuna manje nego što je njemački klub prvotno tražio. Uz fiksnih 90 milijuna u transfer će biti uvršteni i bonusi, čija visina zasad nije poznata.

Leipzig zbog transfera povukao Gvardiola iz momčadi

Bild dodaje da je Gvardiol zbog toga povučen iz momčadi za dvije prijateljske utakmice koje će RB Leipzig odigrati tijekom današnjeg dana. Mladi hrvatski stoper na njima će biti samo kao gledatelj, a u idućih nekoliko dana će i službeno završiti svoj transfer u Englesku.

Njemački medij također piše kako je Leipzig uz Gvardiolov transfer dogovorio i prijateljsku utakmicu s Manchester Cityjem, na kojoj čelnici kluba računaju na ispunjen stadion i zaradu od još 1.5 milijuna eura, piše Index.hr.

Romano: Liječnički je u petak

Dvadesetak minuta nakon Bilda oglasio se i Fabrizio Romano, najpoznatiji stručnjak za transfere. On kaže da se razjašnjavaju posljednji detalji transfera i da će sve biti potpisano do kraja tjedna. Prođe li sve po planu, Gvardiol će u petak obaviti liječnički pregled u svom novom klubu.

Podsjetimo, Romano je još prije dva tjedna tvrdio kako je transfer Gvardiola u City gotov, no pojavili su se problemi u pregovorima jer je ta informacija procurila u javnost, što je razljutilo čelnike Leipziga. Ipak, čini se kako su sada klubovi razriješili sve nesuglasice i da više ništa ne priječi put velikom transferu.

Gvardiol postaje najskuplji branič u povijesti nogometa, velika zarada i za Dinamo

Gvardiol će tako postati najskuplji obrambeni igrač u povijesti nogometa. Dosad je to bio Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. godine platio Leicesteru 87 milijuna eura. Također će i udvostručiti dosadašnji hrvatski rekord, koji je držao Mateo Kovačić transferom vrijednim 45 milijuna eura iz Reala u Chelsea.

Na Gvardiolovom transferu će zaraditi i Dinamo, kojem Leipzig mora isplatiti 20% od svog profita. Nijemci su ga 2021. iz Dinama kupili za 18.8 milijuna eura, što će reći da će na njemu zaraditi 71.2 milijuna. Dinamu će od toga isplatiti oko 14.2 milijuna eura.

 

hms.ba / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)