Hrvatska pozdravlja dogovore koji osiguravaju ravnopravnost triju naroda i stabilnost BiH

Vrijeme:46 sec

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, Milanović i Dodik razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima BiH i Hrvatske. U tom kontekstu, posebno su, kako je priopćeno iz ureda predsjednika RH razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

Dodik je informirao Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH.

-Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put,priopćeno je iz ureda predsjednika Hrvatske.

 

hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)