GODINA IZ PAKLA / Stravičan šok za Oršića, ove godine više neće igrat

Vrijeme:2 min, 49 sec

 

Mislav Oršić teško je stradao, ove 2023. godine nije mu suđeno da igra nogomet. U nedjelju je obavio magnetsku rezonancu u Sloveniji koja je pokazala da mu je potrgan prednji križni ligament koljena desne noge te ga čeka operacija i duga stanka.

Oporavak od takve ozljede traje najmanje šest mjeseci za igrače koji ekspresno obave rehabilitaciju i ne prate ih potom dodatne poteškoće, posebice s mišićima, a za većinu osam pa do deset mjeseci. Imali smo nažalost puno primjera hrvatskih igrača koji su zadobili takvu ozljedu posljednjih godina pa je poznato da su s oporavkom imali različita iskustva.

Počinje kalvarija

Nakon što u Southamptonu nije igrao te je taj klub ispao iz najvišeg ranga engleskog nogometa, a Oršić je u Premier ligi dobio samo šest minuta, nadao se da će u drugom dijelu godine vratiti formu i mjesto u reprezentaciji. Nenad Bjelica bio je uporan i doveo ga u Trabzonspor za 2,4 milijuna eura koliko su platili Svecima. Koji su ga u siječnju kupili od Dinama za 5,75 milijun eura. No u Turskoj je bio samo pet dana, potpisao ugovor, odradio prve treninge, te s momčadi došao na Brdo kod Kranja u Sloveniju na pripreme. U nedjelju je pao nakon duela sa suigračem Hakanom Yesilom i po reakciji, boli i jaucima bilo je jasno da se nešto jako loše dogodilo. Odmah isti dan je bio na magnetu.

To je stravičan šok za Oršića koji je tako izgubio i drugi dio godine, a danas je pitanje kakve su mu uopće šanse da se vrati u nacionalnu vrstu do Eura 2024. godine. Vjerojatno je ostao i bez njega. Iako, do tada bi se svakako trebao fizički oporaviti ne pođe li još nešto po zlu, no kada će točno uhvatiti kontinuitet nastupa i formu te kako će izbornik gledati na to nitko sada ne može znati…

Tko bi nakon slavlja i brončane medalje u Kataru s kojim je sjajno završio 2022. godinu – jer upravo su njegovi potezi bili među odlučujućima da Vatreni budu u društvu tri najbolje reprezentacije svijeta, budući da je zabio gol Maroku za pobjedu, a prije toga asistirao u ogledu s Brazilom Bruni Petkoviću za famozni pogodak u produžetku – pomislio da će mu se 2023. pretvoriti u takav pakao.

Nije bio sklon ozljedama

Silno je htio u Premier ligu, zato je otišao iz Dinama jer Modri su ga jednom zadržali kad je imao nakanu ići u Burnley s obećanjem da će ga drugi put pustiti što su i napravili, od tada u njegovom životu ništa više nije kako treba. Ljetos se želio vratiti na Maksimir, ali Dinamo je ocijenio da mu je to preskupa operacija, odabrao je zato klub bivšeg mu trenera Bjelice gdje je potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu. Najteža moguća sportska ozljeda, grozan je udarac i Bjelici koji je na njega računao kao na glavnog igrača u sljedećoj sezoni.

Oršić inače nije bio sklon ozljedama, za sve vrijeme igranja u Dinamu na listi onih koji nedostaju iz toga razloga nikad nije bio duže od osam dana, a nije propustio više od jedne utakmice, što mu se dogodio u nekoliko navrata. I eto sad s 30 godina takva nesreća. No događa se. Neki su se nogometaši vratili jednako dobri, drugi s problemima, njemu želimo da bude još bolji ako je moguće, kad god ponovno bude na terenu, u drugom dijelu ove sezone ili sljedeće…

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)