DNEVNIK RTV HERCEG BOSNE / Bošković o tome što su crvene linije za bh. Hrvate

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

-Pitanje svih pitanje u Bosni i Hercegovini, ne samo za Hrvate, je kako doći do novog Izbornog zakona i djelomičnih promjena Ustava. Hrvati okupljeni unutar Hrvatskog narodnog sabora ne smiju izdati svoje birače. Ako smo preuzeli obvezu prema svome narodu, ja mislim da je trebamo i ispoštovati, kazao je u Dnevniku RTV Herceg Bosne Mladen Bošković, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH (HDZ BiH), prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Bošković smatra da se politički predstavnici Hrvata u BiH ne nalaze u defenzivi te da se HNS nalazi u nikad povoljnijoj poziciji da se dođe do rješenja za Hrvate u BiH.

-Naravno, trebaju se posložiti i neke druge stvari – treba i te partnere s kojima smo postigli sporazum (temeljem kojega je formirana vlast na razini BiH i FBiH, op. a.) neću reći udobrovoljiti, ali dovesti u situaciju da se ono što se predlaže ili što će se predlagati bude najbolje za BiH pa onda i za Hrvate u BiH, kazao je Bošković.

Dužnosnik HDZ-a BiH kazao je da tema legitimnog predstavljanja neće biti zaboravljena.

-Hrvatima u BiH je, kako narod kaže, puna kapa da nam drugi biraju naše predstavnike. To je za Hrvate u BiH ‘crvena linija’ pa evo da i Mladen večeras postavi crvenu liniju. Na zakonit i ustavan način moramo onemogućiti da nam drugi biraju predstavnike, kazao je Bošković.

Također, Bošković je napomenuo da je činjenica da pitanje samog izbornog zakona stranke okupljene oko HNS-a kroz posljednjih par mjeseci nisu toliko naglašavale jer nisu imale potrebe.

-Naš patent ‘legitimno predstavljanje’ preuzeo je SDA i DF i u posljednjih 3, 4 ili 5 mjeseci toliko sam se naslušao legitimnog predstavljanja od SDA i DF-a da ga ne bih ni ja bolje branio, kazao je Bošković.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)