BIVŠI DUŽNOSNIK SDS/Tadić predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv Schmidta

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Krajnje je vrijeme da, na jedini ispravan i perfektan način, Narodna skupština Republike Srpske izmijeni član 313. Krivičnog zakonika RS i pored službenih vojnih osoba uvrsti i funkciju visokog predstavnika u krivično djelo lažno predstavljanje i pokrene postupak protiv Christiana Schmidta, rekao je pravnik i bivši političar Ognjen Tadić.

“To se prosto mora završiti i mislim da je to realno. Republika Srpska je pokazala da ima kapacitet braniti se na pravni i ustavan način od napada koji dolaze”, rekao je Tadić.

Schmidta bih mogao razumjeti, kaže Tadić, jedino kao pravnika.

“Ali, kako je mogao, ili kako će moći negirati sve što je naučio na pravnom fakultetu u Njemačkoj i da negira činjenicu da ne postoji odluka Vijeća sigurnosti Un-a koja bi morala postojati da bi se on zvao visokim predstavnikom, i da dođe u potpuno stranu zemlju i kaže danas ja upravljam BiH”, istaknuo je Tadić.

Smatra da Schmidt ima osobni problem koji ga je “toliko pritisnuo u životu da je ovo njemu jedini izlaz za neke stvari”.

“Međutim, to ne može i ne smije utjecati na nas. Bitno je da ljudi znaju da bi se postao visoki predstavnik mora se imati odluka Vijeća sigurnosti, on to nema. A OHR, nema nikakva svoja samostalna ovlašćenja ili ima pravo, čak ni da ide po sastancima, obilazi naše političare, pojavljuje na raznoraznim sesijama, da šalje dopise Službenim glasnicima, jer on nema nikakva ovlašćenja propisana Daytonom da bi to mogao raditi”, naglasio je Tadić.

Osudio je i postupak Schmidta kada je uputio pismo investitorima da ne ulažu u Republiku Srpsku, prenosi RTRS.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)