FEDERALNI PARLAMENT / U 1:30 poslije ponoći prekinuta izvanredna sjednica Zastupničkog doma, nakon prijetnji zastupnika SDFA

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Nakon višekratnih pauza u 1 sat i 30 minuta predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH priopćila je zastupnicima da je održana sjednica kolegija na kojoj je zaključeno da se sjednica prekida, a da će zastupnici o nastavku sjednice biti blagovremeno obaviješteni, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Podsjetimo, nakon završetka redovite sjednice, oko 23 sata, predsjedavajuća Zastupničkog doma Federalnog parlamenta Mirjana Marinković Lepić nastavila je, jutros započetu pa prekinutu, izvanrednu sjednicu ovog Doma, kada je konstatirano da nije bilo uvjeta za utvrđivanje dnevnog reda njezina reda jer na zasebnom uporednom zasjedanju parlamentarnog Povjerenstva za izbor i imenovanja nije bilo kvoruma.

Uz oštro protivljenje bošnjačke oporbe predsjedavajuća Doma je kazala da se izvanredna sjednica nastavlja jer je u međuvremenu stigao izvještaj Povjerenstva za izbor i imenovanja i da su vremenski uvjeti za nastavak izvanrednog zasjedanja ispunjeni.

Nakon burnog verbalnog istupa Mahira Mešalića (DF) da predsjedavajuća grubo krši sva pravila, da on brani ustav i državu, te da će spriječiti održavanje sjednice, proglašena je pauza. Prethodno je i SDA-ov zastupnik Salko Zildžić zaprijetio kako će silom spriječiti nastavak sjednice.

Podsjetimo, članovi bošnjačkih oporbenih stranaka SDA, DF-a, SBiH i NES-a danas su ne dolaskom na sjednicu Povjerenstva za izbor i imenovanje blokirali njezin rad, kako ne bi bili predloženi novi članovi iz HDZ BiH umjesto zastupnika ove stranke koji su podnijeli ostavke zbog odlaska na druge dužnosti.

Prijedlog novih članova Povjerenstva potom je trebao potvrditi Zastupnički dom, nakon čega bi Povjerenstvo predložilo Domu da za člana Ustavnog suda BiH izabere Marina Vukoja a za dopredsjedavajućeg doma Arnela Isaka.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)