Međugorje proslavilo 42. godišnjicu Gospinih ukazanja

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Međugorje je u ovih 42 godine iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu

Međugorje je danas 25. lipnja proslavilo 42. godišnjicu Gospinih ukazanja.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slijeva se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja četiri desetljeća.

Uz brojne hodočasnike iz Hrvatske i BiH i skupine hodočasnika iz: Ukrajine, Italije, Poljske, Rumunjske, Indije, Kanade, SAD-a, Škotske, Engleske, Irske, Kine, Francuske, Belgije, Nizozemske, Češke, Slovačke, Slovenije, Malezije, Perua, Čile, Paname, Meksika, Ekvadora, Libanona, Koreje, Austrije, njemačke, Australije, Gvatemale, Španjolske, i Švicarske tijekom dana slavilo se 20 svetih misa.

Te sada davne 1981. godine, šestero djece Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Međugorje je u ovih 42 godine iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u 42 godinu prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)