„Luka Modrić – hrvatski mađioničar koji očito ne stari“

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

San Luke Modrića o osvajanju prve titule s reprezentacijom Hrvatske i dalje živi. Nakon pobjede nad Nizozemcima (4:2), „Vatreni“ će igrati u finalu Lige nacija. Kako Modrićevu igru komentiraju njemački mediji?

Njemačka novinska agencija, čiji su izvještaj danas preuzeli brojni mediji u Saveznoj Republici, prenosi Koemanove komplimente upućene kapetanu Hrvatske: „Iako je to protivnički igrač, ne mogu reći ništa drugo nego da i ja mogu uživati u nastupu jednog takvog igrača. On igra tako pametno.”

Slavlje
Slavlje “Vatrenih”Foto: Laci Perenyi/IMAGO

Modrić je, piše dpa, lagano ušao u polufinalni meč, te je nakon relativno slabog prvog poluvremena u drugom dijelu utakmice sve više preuzimao kontrolu i na koncu odveo Hrvatsku u finale. A tamo će „Vatrenima” protivnik biti bolja momčad iz drugog polufinalnog dvoboja (Italija-Španjolska), koji je na programu večeras u 20:45. Utakmica se igra u Enschedeu.

„Hrvatska bez Modrića – to je nezamislivo kao Pariz bez Eiffelovog tornja, London bez Big Bena ili Rotterdam bez luke. Realova zvijezda briljira u Ligi nacija. I sad želi titulu”, piše u jednom drugom izvještaju dpa, objavljenom u četvrtak: „Luka Modrić je i ostaje fenomen.”

Oduševio i Koemana

Televizijska postaja N-TV Luku Modrića pak naziva „hrvatskim mađioničarem koji očito ne stari”. Podsjeća se da Modrić ima 37 godina, te da je i dalje u stanju igrati na vrhunskoj razini. „Za neke sportašice i sportaše je starost samo brojka. To možda vrijedi i za Luku Modrića.” Njemačka TV-postaja dodaje kako je „on napravio ono što hrvatski mađioničar vjerojatno zna napraviti i u snu: dirigirao je tempo, vidio je prostor, te distribuirao umjetnička dodavanja uz pomoć svog vanjskog felša.”

Ova TV-kuća napominje kako Modrićev nastup nije oduševio samo oko 15.000 hrvatski navijača na tribinama De Kuipa i publiku kod kuće, nego i ne-Hrvate. I N-TV naime prenosi već opisane komplimente „Bondscoacha” Ronalda Koemana.

Modrić u dvoboju s de Jongom
Modrić u dvoboju s de Jongom

„No, polako se naslućuje da godine ostavljaju traga i na Modriću. U ovoj sezoni je odigrao 52 utakmice, ima više od 3100 minuta na travnjaku”, rezimira njemačka TV-postaja. I dodaje kako se kraju bliži i njegova era u Realu iz Madrida: „Modrićev ugovor istječe na ljeto, još je nejasno što će biti dalje. U posljednje vrijeme bilo je spekulacija o tome hoće li otići u Saudijsku Arabiju”, piše ovaj medij i dodaje da je Modrić „navodno odbio velikodušnu ponudu iz pustinje”.

 

dw.com/hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)