DŽEVAD ADŽEM / Bliski Komšićev suradnik koji je prošle godine rekao da je spreman na rat s Hrvatima napustio DF

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Dževad Adžem, član Predsjedništva Komšićeve Demokratske fronte kao i član Glavnog odbora i koordinator Političke akademije podnio je ostavku na sve funkcije u toj stranci.

“Moj stav da političko djelovanje mora biti lišeno radnji koje su suspektne na kriminal u izbornom procesu su nepromijenjene. Odluka stranke da na rukovodeće funkcije u BPK imenuju upravo osobe s upitnim podrškom građana rezultirao je mojim pravom da iz takve organizacije izađem bez imalo sumnje u ispravnost moje odluke. Odluke vrha stranke se trebaju poštovati ali isto tako svako od nas ima pravo odlučiti o životnom kredibilitetu stvaranom godinama”, naveo je Adžem.

On se u nastavku zahvalio predsjedniku DF-a Željku Komšiću na povjerenju koje je imao u stranci.

“Ali ne pristajem na odluku da kantonalnu organizaciju vodi gospođa Sirbubalo i smatram da bi pristanak na takvo što čovjeka lišilo svih principa zasnovanih na bilo kojem vrijednosnom sudu. Stoga podnosim ostavku na pozicije člana Predsjedništva, člana Glavnog odbora i poziciju koordinatora Političke Akademije DF-a”, zaključio je.

Dževad Adžem je ranije bio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Adžem je u hrvatskim medijima u BiH što je prije točno godinu dana za jedan sarajevski portal neizravno poručio da je spreman na rat s Hrvatima nakon izbora (općih izbora koji su se održali u listopadu), a sve u kontekstu protivljenja jednakopravnosti i konstitutivnost naroda kao osnovnim ustavnim načelima.

“S obzirom na to da sam jedan od komandanata Armije Republike BiH iz Bosansko-podrinjskog kantona, evo javno kažem da sam spreman za taj ‘belaj’ i za drugo poluvrijeme borbe za BiH”, rekao je Adžem.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)