Konačni obračun sa šefom Wagnera? Obavještajci: Prigožin je dosad pazio, vrhunac sukoba tek slijedi

Vrijeme:45 sec

 

Sukob između Jevgenija Prigožina i ruskog establišmenta vjerojatno će doći do vrhunca 1. srpnja, prema britanskoj vojnoj obavještajnoj službi. Ovo je krajnji rok za naredbu ruskog ministarstva obrane, koju je izričito podržao Vladimir Putin, kojom se od neregularnih snaga zahtijeva da potpišu ugovore s ministarstvom, što je vođa Wagnera odbio.

U rijetkom trenutku prkosa Vladimiru Putinu Prigožin je jučer rekao da “nitko od Wagnerovih boraca nije spreman ponovno krenuti putem srama”.

“Prigožinova retorika evoluira u prkos širim dijelovima ruskog establišmenta. 1. srpnja 2023., rok za potpisivanje ugovora dobrovoljcima, vjerojatno će biti ključna točka u svađi”, izvijestilo je ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva

Uočena je promjena u Prigožinovom poštovanju ruskog predsjednika. Tijekom nekoliko mjeseci pokrenuo je “žestoku kritiku” na račun ruskog ministarstva obrane – u rasponu od pritužbi na njegovo vodstvo do opskrbe streljivom – ali do sada je pazio da se ne suprotstavi Putinu ni na koji izravan način.
vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)