HRVATSKA REPREZENTACIJA / Ovo je postava Hrvatske za polufinale Lige nacija, Zlatko Dalić je pripremio iznenađenje

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Vatreni su odradili pripreme u Rijeci, a izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Marka Livaju koji se povukao iz reprezentacije te ozlijeđenog Joška Gvardiola.

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u Rotterdamu protiv Nizozemske igra utakmicu polufinala Lige nacija. Vatreni su odradili pripreme u Rijeci, a izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Marka Livaju koji se povukao iz reprezentacije te ozlijeđenog Joška Gvardiola, piše Večernji List.

Ne možemo se lagati, velik je to udarac za Hrvatsku uoči bitke za prvi trofej u povijesti naše seniorske vrste. Gvardiol se, posebice tijekom Svjetskog prvenstva prošle zime profilirao u glavnu hrvatsku kariku u obrani te najboljeg mladog eksponata koji naša reprezentacija nudi. S vrijednosti od 75 milijuna eura prema Transfermarktu daleko je najskuplji hrvatski igrač trenutno na tržištu, ali i najskuplji stoper na svijetu.

Kad na to dodamo činjenicu da se nedavno iz reprezentativnog dresa umirovio njegov partner iz Rusije, Dejan Lovren, dolazimo do situacije u kojoj ćemo prisilno doživjeti poprilično veliku, zapravo stopostotnu promjenu u stoperskim redovima.

Tako će stoperski par biti Josip Šutalo i Vida. Na jednom beku će ordinirati Juranović, a na drugom Perišić. Ofenzivac Tottenhama već je bio igrao na toj poziciji i dobro se snašao.

Situacija u veznom redu jasna je već dugi niz godina. Tako je i dan uoči susreta s Nizozemcima. Daliću je jako važno da se nešto nepredviđeno ne dogodi s Marcelom Brozovićem i da ga se osvježi do srijede. Luka Modrić i Mateo Kovačić zacementirana su opcija.

U vrhu napada će biti Andrej Kramarić, na desnom krilu Mario Pašalić, dok bi na lijevom od prve minute trebao igrati Luka Ivanušec koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Dinamu.

Postava Hrvatske za Nizozemsku trebala bi izgledati ovako, u 4-3-3 formaciji:

Livaković; Juranović, Vida, Šutalo, Perišić; Modrić, Brozović, Kovačić; Pašalić, Kramarić, Ivanušec.

 

hms.ba / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)