Featured Video Play Icon

PETAR ZELENIKA ZA KOMPAS: je li i danas aktualan sukob u bošnjačkoj politici kao i 92. zagovornika i protivnika suradnje s Hrvatima?

Vrijeme:53 sec

Na koji način je uspio izvršiti zapovijed dvojice predsjednika – Mate Bobana i Alije Izetbegovića? Kako su izgledali dramatični trenutci obrane i oslobađanja Hercegovine i Mostara? Kakva je bila uloga generala Praljka u tim danima? Što je radio u Lisabonu tijekom pregovora oko Kutiljerovog plana?

Je li i danas aktualan sukob na bošnjačkoj političkoj sceni kao i 1992. godine između dvije struje – jedne koja bi surađivala s Hrvatima i druge koja priželjkuje njihov nestanak? Je li se slučajno pojavila stara snimka izjave Darija Kordića isti dan kada smo se prisjećali ubijene viteške djece ili je riječ o temeljito pripremljenoj obavještajnoj akciji? Te jesu li Lipanjske zore spasile stanovnike Hercegovine od sudbine Vukovara i Srebrenice?

O tim i drugim temama na 31. obljetnicu Lipanjskih zora govori prvi zapovjednik HVO-a obrane Mostara brigadir Petar Zelenika.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)