Darko Daran Bašić ispraćen na jablaničkom groblju u vječnost

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

Na rimokatoličkom groblju u Jablanici pokopan je u četvrtak, 4. svibnja Darko Daran Bašić, osnivač i glavni urednik portala Hrvatsko nebo, muž i otac triju kćeri, branitelj, pripadnik Druge gardijske brigade HVO-a, nositelj Spomenice Domovinskog rata i medalja Ljeto i Oluja, hrvatski ratni vojni invalid od 1996.

Poslije posljednjeg ispraćaja u Mostaru, na jablaničkom groblju misu zadužnicu i pokop vodio je mjesni župnik Bezgrješnog Začeća BDM don Drago Ćurković. On je u propovijedi i molitvenim zazivima pozivao vjernike da se podsjete kako i sada pokojnog Darana i nas vjernike čeka po Kristu vječni život u Bogu, u Njegovu nebeskom kraljevstvu. Preporučio je dušu pokojnog Darana dragomu Bogu, zazvao zagovor Bezgrješne Bogorodice te prošnjama pridružio i molitve za duše ostalih umrlih, za sve kršćane i sve ljude dobre volje.

Na pogrebu je bila ožalošćena obitelj i rodbina, a okupilo se više od stotinu pogrebnika, među njima i urednici/administratori portala Hrvatsko nebo. U ime Poticajne skupine Pokreta za hrvatsku budućnost (PHB), kojoj se sada pokojni Daran priključio prije tri godine, nazočan je bio Zdravko Gavran, hrvatski publicist, književnik i diplomat iz Zagreba.

Svima ožalošćenima izražena je i na ovaj se način izražava sućut, a ujedno zahvaljujemo svima koji su izrazili svoju sućut obitelji, uredništvu i najbližim prijateljima. Neprebrojivih poruka i izraza sućuti bilo je na portalu, na društvenim mrežama i u osobnim pozivima na tisuće i tisuće. I po tomu se vidjelo koliko su mnogi ljudi cijenili toga hrvatskog domoljuba, branitelja, publicista, urednika i čovjeka iznimne karakterne čvrstine. I koliko su cijenili njegove zasluge u ratu na području Hrvatske republike Herceg-Bosne odnosno Bosne i Hercegovine i njegov trud u miru, a osobito njegov nesebični i samoprijegorni angažman na portalu Hrvatsko nebo.

Pokoj mu vječni u Bogu i vječna hvala i zahvala!

Dokle živimo, Daran će ostati u našem pamćenju i u našoj zahvalnosti, a njegov požrtvovni duh lebdjet će nad njegovim djelom koje dalje nastavljamo unatoč svim prešućivanjima i poteškoćama koje su dosad i njega i nas pratile i prate.

Posljednji ispraćaj u Mostaru

Župnik don Drago Ćurković predvodi misu zadušnicu na jablaničkom groblju

Prizor s groblja pred sam pokop

Ožalošćene dobra pomajka i dobra žena Daranova

Ožalošćene tri kćeri, dva zeta i unučica

Župnik predvodi molitvu pred sam ukup lijesa s tijelom pokojnog Darana

Ožalošćena obitelj i rodbina neposredno na kraju obreda pokopa

Izražavanje sućuti najbližima na groblju nakon pokopa

Članovi uredništva Hrvatskog neba na pogrebu

Vijenac uredništva: “Patniku Hrvatskog neba – U raj poveli te anđeli”, i ostali vijenci

 

Povezano:

Posljednji ispraćaj Darka Darana Bašića: najava i ostale obavijesti

Fotografije: Mišo Slavko Bojčić, Mirsad Salihagić i drugi.

Poveznica s FB-stranicom Daranova ratnog zapovjednika, brigadira Ilije Vincetića, koji je donio vlastitu oproštajnu objavu i niz fotografija s pogreba:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009398971540

 

Uredništvo/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)