Posljednji ispraćaj Darka Darana Bašića: najava i ostale obavijesti

Vrijeme:2 min, 4 sec

 

U četvrtak, 4. svibnja bit će posljednji ispraćaj osnivača i glavnog urednika našeg portala Darka Darana Bašića. Posljednji ispraćaj počinje u 14 sati u Mostaru, a oko 15.15 sati bit će sprovod pod misom zadušnicom u Jablanici. Evo točnih obavijesti iz osmrtnice:

 

 

Portal Hrvatsko nebo izvijestio je kratko o smrti:

Umro je glavni urednik portala Hrvatsko nebo – Darko Daran Bašić!

a informaciju je prenijelo nekoliko portala, o čemu ćemo izvijesti i na čemu ćemo im zahvaliti naknadno.

Cjelovitiji životopis objavit ćemo kada prikupimo i obradimo sve potrebne podatke i dokumente i na temelju njih napišemo njegov životopis, koji će ostati za budućnost kao pouzdan i cjelovit.

Braniteljski portal „Bitka za Vukovar – najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu” donio je i neke osnovne informacije o Daranovu  ratnom putu i pohvale njegovim zaslugama i vrlinama. Citiramo:

Preminuo je čovjek koji se NEUMORNO borio protiv ZABORAVA stradavanja Hrvatskog naroda u Hrvatskoj i BiH i koji je svakodnevno OBJAVLJIVAO važne objave na svojoj stranici i portalu ’Hrvatsko nebo’. Danas je preminuo maleni čovjek koji je zbog svoje neumorne borbe za ISTINU bio VELIKI ČOVJEK. Preminuo je DARKO (DARAN) BAŠIĆ koji je bio hrvatski Branitelj, pripadnik Druge gardijske brigade HVO-a, “UZP”, nositelj Spomenice Domovinskog rata i medalja Ljeto i Oluja, HRVI od 1996.

Objavili smo i spomen na preminuloga Darana koji je iste večeri kada je u Njemačkoj čuo za smrt napisao dr. Josip Stjepandić, povremeni suradnik portala i dobročinitelj:

U spomen na Darana Bašića

Donijeli smo i molitvu Večernje iz Božanskog časoslova, koju mogu moliti i oni koji nisu fizički blizu obitelji i najbližima.

Molitva Večernje za pokojne, napose za noćas preminuloga Darana

Obitelj i uredništvo Hrvatskog neba zaprimili su brojne izraze sućuti obitelji i nama urednicima i administratorima portala, na čemu i obitelj i mi s portala svima zahvaljujemo.

Četvrtak će biti osim dan ispraćaja i sprovoda, u čemu ćemo mi urednici i administratori i osobno sudjelovati, pa ćemo biti zauzeti time ili dugim putovanjem, i poseban dan žalosti za nas sve. Portal će toga dana mirovati, ne će donositi nove objave, sve dok ne priredimo foto-izvještaj s posljednjeg oproštaja s dragim i nenadoknadivim Daranom.

Počivao u miru Božjemu i ostao u spomenu svih koji su ga poznavali, voljeli, cijenili i pratili njegovu javnu djelatnost, osobito angažman za njegov i naš hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i posvuda!

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)