Featured Video Play Icon

DODIK O IZETBEGOVIĆU: Kreten, politički luzer, nismo ga htjeli, iako su jaukali da ga uzmemo

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a na današnjoj je konferenciji za novinare u Banja Luci, uz ostalo govorio i o tome kako po njegovom mišljenju treba rješiti pitanje imovine u BiH.

“Pitanje imovine se sa naše strane neće raspravljati. Imamo samo jedan prijedlog da se sastavi ugovor između RS i FBiH u kojem će se konstatirati da imovina koja pripada teritoriji jednog ili drugog entiteta pripada tim entitetima. I da stvar završimo na taj način. Sve drugo je neprihvatljivo. Mi ćemo se ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom. Ono što piše u Ustavu da je nadležnost BiH mi ćemo prihvatiti, a ono što ne piše je za nas neprihvatljivo”, kazao je Dodik.

Na novinarski upit kako komentira posljednju izjavu Bakira Izetbegovića gdje je na jednom od iftara RS nazvao genocidnom tvorevinom, Milorad Dodik je kazao:

“Kreten, kako može reći. Ja nisam optuženi ni za kakav genocid. Ja sam dobio izbore i to 12 puta za redom. To što se njemu ne sviđa i što je on ogorčen na svoju poziciju to je njegova stvar. Također, dok smo na razini BiH pokušali napraviti zajednički pristup nismo uspjevali jer imaju skrivine i tamne namjere. Oni su instruirali Obavještajnu službu koja je trebala potpuno devalvirati srpski i hrvatski nacionalni pristup organima u BiH, i to putem potkupljivanja i kako bi se donosile odluke isključivo u svrhu SDA. Bakir Izetbegović je upravo zbog toga eliminiran i kada sam govorio ranije da ćemo mi odlučiiti tko će u vlast, to se tako i dogodilo. Nismo njega htjeli. Mada, njegovi međunarodni prijatelji su jaukali da SDA uzmemo. On je politički luzer i nema namjeru da se s njim raspravljam.

Nema šansa da se vrati. Jedini način da skrene pažnju na sebe je da govori to što govori, kazao je Dodik i dodao: “Ostvarujemo svoja ustavna rješenja. Od BiH imamo samo probleme. BiH nije nama od pomoći nego od štete. Pokušat ćemo s novom garniturom ljudi razgovarati je li moguće postignuti dogovore. Nismo naivni, nismo avantuirsti”, kazao je Dodik, prenosi N1.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)