Kosovska policija/Bombe bačene na policijsku patrolu u Kosovskoj Mitrovici

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Kosovska policija priopćila je da su njeni pripadnici napadnuti eksplozivnom napravom, za koju se pretpostavlja da je šok bomba, u noći između subote i nedelje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi srpski N1.

Napad se, navodno, dogodio dva sata iza ponoći kod Tehničkog centra za kontrolu vozila, a sumnja se da je na patrolu policije bačena šok bomba, navode iz policije. Na licu mjesta je izvršena istraga, o predmetu je obaviješten tužitelj a slučaj se tretira kao napad na službenu osobu.

“Usprkos ovakvim djelima određenih kriminalnih pojedinaca ili grupa, policija Kosova ostaje posvećena realizaciji svojih zakonskih obaveza i ovlasti u funkciji održavanja reda, osiguravanja sigurnosti bez obzira na razlike”, navodi se u priopćenju policije. Kosovska policija je jutros priopćila da je uhitila jednu osobu zbog napada na jedinicu kosovske policije. Napadač će se procesuirati za  “ubojstvo u pokušaju”, “izazivanje opće opasnosti” i “napad na službeno lice”.

Nakon ovog uhićenje, Srpska lista, najveća stranka kosovskih Srba koju podržava službeni Beograd, navela je da je uhićenje u Sjevernoj Mitrovici “nastavak maltretiranja srpskog naroda” i upozorila da će, ukoliko uhićeni ne budu pušten, izazvati “reakcija Srba”. Reagirala je i Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije optuživši kosovskog premijera Albina Kurtija da je “izazvao kaos i stvorio novu krizu”.

Prethodnih dana zabilježeno je više slučajeva paljenja vozila sa kosovskim tablicama na sjeveru Kosova. Kosovska policija je zbog podmetanja požara uhitila Srbina M.B. (36), što je izazvalo nove tenzije između Beograda i Prištine.

 

geopolitika.news /  https://www.geopolitika.news// Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)