VELIKO PRIZNANJE/Samo je jedan kapetan reprezentacije proglasio Modrića najboljim na svijetu

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Luka Modrić izabran je u najboljih 11 igrača svijeta za 2022. godinu u izboru FIFPRO-a, međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša. To je tradicionalni izbor u kojem glasaju predstavnici medija te izbornici i kapetani nacionalnih reprezentacija, a bira se između ukupno 27 nominiranih – tri golmana te po osam braniča, veznjaka i napadača.

Iako je u ukupnom poretku bio četvrti, zanimljivi su rezultati glasanja kapetana u kontekstu Modrića. Naime, samo jedan kapetan ga je odabrao za najboljeg igrača svijeta i time mu dao pet bodova. Riječ je o kapetanu Sjeverne Koreje Kuk Chol Jangu, koji je na drugo mjesto stavio Lionela Messija, a na treće Erlinga Haalanda, piše Index.hr.

Za hrvatskog kapetana uglavnom glasale egzotične zemlje

Od ostalih kapetana, Jahuen Jablonski (Bjelorusija), Roy Krishna (Fiji), Lukas Hradecki (Finska), Stefan Ristovski (Makedonija), Keppler Ferreira Pepe (Portugal), Granit Xhaka (Švicarska), Marvin Phillip (Trinidad and Tobago) stavili su Modrića na drugo mjesto, čime su mu dali tri boda.

Kapetani Armenije, Kajmanskog otočja, Kostarike, Ekvadora, Gruzije, Hong Konga, Italije, Japana, Kazahstana, Kirgistana, Luksemburga, Nepala, Nikaragve, Papue Nove Gvineje, Perua, Poljske, Sierra Leonea, Singapura, Surinama, Tajlanda i Urugvaja dali su Modriću jedan bod i stavili ga na treće mjesto. Sve glasove možete vidjeti OVDJE.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)