Luka Modrić je u Realu zaradio astronomski novac. Procurile su sve godišnje plaće hrvatskog maestra

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Uz našeg genijalca, najplaćeniji hrvatski nogometaš je Perišić koji u Tottenhamu zarađuje 21 milijun eura bruto.

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, Luka Modrić, sasvim zasluženo je jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici madridskog Reala. Vođa veznog reda kraljevskog kluba odigrao je novu odličnu utakmicu protiv Liverpoola u visokoj pobjedi na Anfieldu od 5:2 te tako ponovno dospio na naslovnice europskih medija. Prema podacima stranice Capology, hrvatski je veznjak u razdoblju od 2013. godine, pa sve do danas zaradio točno 140.326 milijuna eura u bruto iznosu.

Modrić je 2014. godine zarađivao 8 milijuna bruto po sezoni, da bi u iduće dvije godine taj iznos bio 7,5 milijuna eura. U 2017. i 2018. ta se cifra vrtila oko 14 milijuna eura, a onda najprije 2019. dolazi do godišnje zarade od 18 milijuna eura. Posljednje tri godine zarađivao je najviše od kada je u Realu, 21 milijun eura i kad se sve zbroji daleko je najplaćeniji hrvatski sportaš.

 

Ipak, što se tiče Reala, tamo je peta najplaćenija zvijezda, ispred njega su David Alaba (22 i pol milijuna), Toni Kroos i Karim Benzema (obojica oko 24 milijuna), a vodeći je Eden Hazard koji godišnje zaradi preko 30 milijuna eura bruto zarade iako gotovo da uopće ne igra za španjolskog prvaka.

Još uvijek mu uprava kluba nije ponudila novi ugovor, ali španjolski mediji očekuju kako će se to dogoditi jer je pokazao kako Real bez njega ne može.

Večernji list/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)