UŽIVO Plenković: Ja ne znam da se ‘AP’ odnosi na mene i mislim da autorice nisu zadovoljne s njim

Vrijeme:2 min, 29 sec

 

Premijer Andrej Plenković dat će izjavu za medije nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a

Održana je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke. Izjavu za medije dat će predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Novinare je najviše zanimalo tko je osoba ‘AP’ koja se intenzivno spominjala u prepisci Josipe Rimac i Gabrijele Žalac.

DRUGI PIŠU**: Telegram: “AP” u dopisivanju Rimac i Žalac o projektima kojima se bavi sud mora da je Andrej Plenković!

Iz konteksta prepiske bivše HDZ-ove državne tajnice i bivše HDZ-ove ministrice može se naslutiti kako je riječ o Andreju Plenkoviću, a cijelu situaciju prokomentirali su za Večernji list iz Vlade te istaknuli kako premijer inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima.

Premijer Plenković je kazao da se razgovaralo na sjednici o obnovi na Banovini, o europodručju, BDP-u. Razgovaralo se i o prijedlogu Zakon o pomorskom dobru. Razgovaralo se i o cijenama naftnih deraivata i dodao da nema mjere Vlade da bi te cijene bile veće. Bila je na sjednici i interpelacija o obnovi, sutra je parlamentarna većina, slijede saborske rasprave, dodao je.

Novinare će zasigurno najviše zanimati tko je osoba ‘AP’ koja se intenzivno spominjala u prepisci Josipe Rimac i Gabrijele Žalac.

“Tko je AP, može biti puno opcija. Zanimljivo je da se više priča čiji su inicijali. Ja ne znam da se to odnosi na mene i mislim da autorice nisu zadovoljni s tim AP. To je bio jedan od sastanaka kada smo bili praktički pet ili šet mjeseci na vlasti i u tom kontekstu je predložila susret, koliko se sjećam o jednoj bazi podataka i to je praktički sve. Nema zapisnika takvog.”, kazao je Plenković.

Jesu li se dogovorile?

 

Glasnogovornik Vlade Marko Milić, podsjetimo, za Večernji list je rekao. “Riječ je o jednom u nizu mnogobrojnih radnih sastanaka s predstavnicima resora u Vladi, održanom na zahtjev tadašnje ministrice – vezano uz bazu podataka za korištenje EU fondova. Premijer se očito o tome informirao, što nije sporno, jer i inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima. No, niti on niti taj sastanak nisu imali nikakav utjecaj na odluke vezano uz softver ili uz odabir kompanije, što je jasno iz cjelokupnog procesa”.

Europsko tužiteljstvo (EPPO) nedavno je podiglo optužnicu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac zbog sumnje da je oštetila državni proračun i proračun EU kupnjom nerealno skupog softvera. EPPO dignuo je optužnice i protiv konzultanta Mladena Šimunca, vlasnika tvrtke Ampelos Marka Jukića, te donedavni ravnatelj ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric.

Istražitelji su tijekom istrage pronašli WhatsApp grupu u kojoj su poruke razmjenjivale Gabrijela Žalac i bivša državna tajnica Josipa Rimac, doznaje Telegram. Poruke su razmjenjivale nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je srušila prvi natječaj za softver.

Večernji list/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

POVEZANO

Šiljo: „Sitne ribe“ rade „kurvanjski posao“, a krupne su visoko iznad hadezeovske močvare u kojoj se sitne praćakaju

Odgovori