Paljenjem prve svijeće počinje Advent u Mostaru, posjetitelje očekuju brojni sadržaji

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

MOSTAR 27. studenoga (FENA) – Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe Grad Mostar će večeras obilježiti početak Adventa.

Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 19.30 sati bit će upriličeno paljenje prve adventske svijeće, čime se obilježava kalendarski početak Adventa.

Zborskom pjesmom na platou ispred Kosače predstavit će se Osnovna škola Ivana pl. Zajca, Hrvatska glazba Mostar te Limeni orkestar HKUD-a Seljačka sloga Trebižat.

Za sve goste i uzvanike pripremljen je besplatan koncert duhovne glazbe na kojem će, s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Kosače nastupiti sestre Husar.

Inače, ovogodišnja manifestacija Advent u Mostaru izazvala je veliku pozornost. Na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga na Adventu stiglo je čak 129 ponuda, što dovoljno govori o zanimanju za manifestaciju.

Adventske kućice će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku, a građani će ih moći posjetiti već od 4. prosinca te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi. Glazbeni dio programa počinje 15. prosinca koncertom Ivana Zaka, najavili su iz Grada Mostara.

Došašće ili advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića. U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenoga, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak.

Adventski vijenac s četiri svijeće simbolizira četiri nedjelje u došašću.

 

fena.ba/ https://fena.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori