Hrvatska je u sjajnoj situaciji uoči posljednjeg kola, evo što nam treba za prolazak skupine

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Hrvatskoj je za drugo mjesto u skupini dovoljan i remi iz utakmice s Belgijom. Pobjedom nismo sigurni da ćemo biti prvi jer ovisimo o tome kako će završiti druga utakmica u skupini između Maroka i Kanade.

Hrvatska reprezentacija je u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru svladala Kanadu (4:1) i tako poprilično popravila stvari nakon remija s Marokom u prvoj utakmici. Poredak u skupini je sljedeći: Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija ima tri, a Kanada je bez boda.

U četvrtak se u posljednjem kolu skupine F sastaju Hrvatska – Belgija i Maroko – Kanada.

Standings provided by Sofascore

 

Hrvatska za prolazak skupine ne smije izgubiti od Belgije koja nije puno pokazala na ovom SP-u. No, s druge strane, momčadi u kojoj su De Bruyne, Lukaku i ostali to je utakmica “biti ili ne biti” u kojoj će morati ići na tri boda jer jedino pobjedom nad vatrenima mogu u osminu finala.

Hrvatskoj je za drugo mjesto u skupini dovoljan i remi. Pobjedom nismo sigurni da ćemo biti prvi jer ovisimo o tome kako će završiti druga utakmica u skupini između Maroka i Kanade. Treba reći da Hrvatska teoretski može izgubiti i od Belgije i proći dalje. No, za to joj treba poraz Maroka od Kanade koja je izgubila šanse za prolazak.

Treba napomenuti da u slučaju istog broja bodova između vatrenih i Maroka će se gledati gol-razlika. Hrvatska je trenutačno na gol-razlici 4:1, a Maroko na 2:0. Dakle, za prvo mjesto ne smijemo imati lošiju gol razliku.

Prvoplasirana momčad iz naše skupine ide na drugoplasiranu iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika. Drugoplasirani će na prvoplasiranog iz iste skupine.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)